Кънев за Иванчева: Дебатът по медиите е политически, съдът ще се произнесе

OFFNews 23 април 2018 в 11:06 12898 2

Телевизионното съдопроизводство не е път към справедливостта. Не е път и към установяване на истината. Даже напротив. Път към допълнително разрушаване на доверието в институциите е.

Това коментира на страницата си във фейсбук Радан Кънев, зам.-председател на ДСБ. Според него, "ако г-жа Иванчева е поискала (че и получила) подкуп, следва да получи тежка присъда, по силата на закона". 

Ако не е - ще трябва да се разследва механизмът на сглобяване на обвинението, защото в този случай отново има престъпление, пише още Кънев. (Ако подкуп има, но той е резултат от целенасочена и предварително подготвена провокация - трябва много сериозно да се замислим дали и 1., и 2. не са едновременно налични...), уточнява той. 

Но всичко това е разговор след като обвинението, защитата и съдът си свършат работата - а тя не е в телевизионните студиа. Дебатът в телевизиите е политически, такива са и целите му. А именно това руши доверието в правосъдието.

С това, моето участие в разговора съответно приключва, докато истината не се разкрие, по предвидения в закона ред, завършва Радан Кънев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови