Канят Слави и Ку-ку бенд на флашмоб "Кой уши байряка" пред централата на ДПС

OFFNews 29 септември 2015 в 13:25 11095 2

Флашмоб "Кой уши байряка" се организира във фейсбук пред централата на ДПС в столицата. Идеята на организаторите е хорово изпълнение на песента в оригинал. 

Събитието, насрочено за 5 октомври в 19 часа, е организирано от граждани, които не искат да бъдат свързвани с партии, обявяват организаторите. Те приканват всеки да носи българското знаме или зеленото, на което пише "Свобода или смърт". 

"Слави Трифонов и екипът му ще идват, а ти? И ще пеят безплатно", съобщават от "Национален Протест срещу безобразията в България", създали събитието. Поводът е откриването на кампанията на ДПС в Исперих, когато турският певец Фарук Йълмаз изпълни песента на турски език. Той вече заяви, че не знаел, че пее за Райна Княгиня. 

Нейните правнуци Иван Филов и Здравчо Здравчев пък излязоха с официално изявление, в което се казва: 

Ние - Иван Филов и Здравчо Здравчев, в качеството ни на преки потомци - правнуци на Райна княгиня и съответно председател и секретар на родовия комитет "Райна княгиня", заявяваме, че декларираното в изявление на ръководството на ДПС: "На митинг на ДПС да се пее патриотичната песен за Райна Княгиня, защото байракът, ушит от нея, е и наше знаме, защото всички живеем под него" се нуждае от дела. Затова предлагаме на всички вас, от трибуната на митинга в Исперих, да се срещнем в музея на Райна княгиня в Панагюрище в най-скоро време и под съпровода на песента на български заедно да целунем знамето на Райна княгиня и българския флаг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!