Карадайъ: Проблеми на 'Росенец' няма

OFFNews 15 юли 2020 в 12:09 3061 2

С давност от 5 дни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се върна на темата за протеста в събота пред лятната резиденция на Ахмед Доган в парк "Росенец". В специална декларация на движението той посочи, че "проблем на "Росенец" няма". И посъветва онези, които имат претенции за нарушения, да сезират компетентните органи.

Според наследника на Доган "тези въпроси не се решават нито на територията на частен имот, нито на официален плаж, законно отдаден на концесия, нито на камънака, който всички видяха".

А опитите да бъде включено ДПС в "политическото блато, които са следствие на войната на институциите", нямало да успеят. 

Карадайъ обясни, че на "Росенец" са били "едни бутикови партии с дежурните протести и протестиращи, както и едни организирани агитки, за които вчера разбрахме кой и как ги организира, с бомбички и запалителни течности". 30 г. ДПС било пазител на мира, сигурността, демокрацията и евроатлантическата посока на развитие на страната.

Заслугата за запазване на добрия тон на протеста пред двореца на Доган имала младежката организация на партията, която не се поддала на провокациите, не допуснала "да се реализира предварително подготвения сценарий за посегателство върху частна собственост на единствения държавник в новата ни история д-р Ахмед Доган". 

Макар че декларацията на партията бе по повод случващото се по улиците на страната и искането за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, Карадайъ подмина въпроса как ще гласуват депутатите на движението на вота на недоверие, който БСП ще внесе днес.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

15.07 2020 в 23:23

Гледаш ги нищо и никакви смешници, тоя даже до вчера не можеше да говори правилно български, а държат на пръста си всички мухльовци управлявали до сега. Сега тихичко ще се наведат да мине бурята и ще си зачакат местата в следващия парламент с 10% гарант от заблудените им поддържници. Знаят, че пак ще са патерицата без която не могат управляващите и ще си държат парчето от баницата - гори, земеделие, животновъдство, селски райони и квото падне бонус. Дано има по-осъзнати от турското малцинство да се оттърват от този тумор.
И това, че 50-60% не гласуват на избори им увеличава резултата двойно.

17439

1

мнение от IP

15.07 2020 в 12:21

Като им четеш декларациите и слушаш речите, ще помислиш, че целата им е да се самоунищожат. Безочливост или глупост?