Карадайъ попита дали българите са равни и живеят в демократична страна

OFFNews 01 юни 2018 в 13:29 2863 1

"Патриотизъм не означава да мразиш и да оспорваш правото на всеки един, роден на тази земя, да обича земята си, родината си".

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по повод 2 юни - Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. 

"Историята няма да прости на онези, които чрез популизъм, лъжепатриотизъм и национализъм поставят под риск правата и свободите, демокрацията и евроатлантическата ориентация на страната ни", каза той.

Според него "паметта за Ботев и всички, които са отдали живота си, за да можем днес да живеем в свободна и демократична страна, изисква от нас отговори - свободни ли сме, в демократична държава ли живеем, как разбираме обединението и патриотизма. Въпроси, на които всеки трябва да има отговор. Честен и открит".

"Как се случва в края на тоталитарния режим да намерим мирния път с общата воля да изградим основите на демокрацията и обединени от общочовешките и европейските ценности да продължим напред 20 години и след това някои да започнат да подкопават тези основи. Всички хора са равни, без разлика, както завеща и Апостолът, както е записано и в нашата Конституция, но така ли е", каза Карадайъ от парламентарната трибуна. 

След това той обяви, че се обръща към хората, за които патриотизмът е същност, но "не мразят, не противопоставят, а обединяват и обичат".

"Да завещаем силна и просперираща България, в която всички хора са свободни и равни по достойнство и права – без значение на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние", каза още Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9006

1

Соня

07.06 2018 в 14:11

Когато се научиш да говориш български език , защото това е официалния език в България а не членоразделно рязана карабино тогава ще имаш претенции! ДПС е етническа партия и е противоконституционна! Така, че айде гит от тука..