Караянчева: Командировката на депутатите от БСП е подписана от ръководството на партията

OFFNews 27 февруари 2019 в 15:25 2209 0

Цвета Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева показа, че декларацията за командировката на депутатите от левицата, които са похарчили над 6000 лв. за изложение за лов и риболов, е била подписана от ръководството на БСП.

Вчера стана ясно, че депутатите от БСП са получили над 6000 лв. за 5-дневна командировка за изложение за лов и риболов в Залцбург от 20 до 24 февруари, въпреки че от партията вече са били напуснали парламента в знак на протест срещу последните промени в Изборния кодекс.

На пресконференция на БСП днес лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че е неразбираемо защо Караянчева е подписала декларацията.

"Без да мине през ръководството на парламентарните групи, няма как да подпиша документ за пътуване на депутати", заяви председателят на НС. "Искам да призова г-жа Нинова да не търси медийна изява на мой гръб или на гърба на институцията, която аз представлявам", допълни Караянчева. Тя допълни, че подписът не е на председателя на партията, но е най-вероятно на някой от заместник-председателите или секретаря. 

"Когато получим покана от някое министерство или държава за пътуване в чужбина, аз резюлирам това до протокола. Протоколът изпраща писмото до съответната ресорна комисия или до съответната парламентарна група. Когато имаме подписите на председателите на парламентарните групи, едва тогава аз подписвам заповедта за командироване", уточни още Караянчева, като допълни, че Нинова очевидно не може да контролира народните си представители.

По информация от партията, подписът е поставен преди парламентарната група на "БСП за България" да обяви бойкот в парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови