Караянчева към опозицията: В играта на кворум празният стол не носи дивиденти

OFFNews 17 ноември 2018 в 11:58 1929 0

"В играта на кворум празният стол не носи дивиденти на никого".

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод решението на БСП и ДПС да не се регистрират в началото на парламентарните заседания до оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който вчера я подаде, но не е ясно дали опозицията ще се започне да се регистрира за кворум.

"Кворумът няма да бъде провален, виждате, че Народното събрание работи. Колегите от моята парламентарна група, от групата на Обединените патриоти, "Воля" са мобилизирани, намираме съответния кворум. Мисля, че не бива да занимаваме прекалено много хората за това има или няма кворум. Ние сме тук в Народното събрание, за да работим, както работят всички български граждани", каза Караянчева.

По думите й основното задължение на депутатите е да провеждат политиките, които са поели като ангажимент към гражданите и да изготвят закони, които ще подобрят живота им. Тя разкритикува БСП и заради това, че голяма част от депутатите от левицата не участват в заседанията, защото обикалят страната, за да представят "Визия за България".

Според Караянчева има достатъчно време, в което народните представители да се срещат и да бъдат сред хората. "През трите пленарни дни трябва да бъдат в зала и за аргументират своите изказвания, водейки политически дебати в
посока подобряване законодателната рамка", каза още тя. 

Караянчева призна, че в 42-то Народно събрание депутатите от ГЕРБ също не влизаха в залата и добави, че според нея това не е начинът за решаване на проблемите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови