Каракачанов: Ако Патриотите се явим заедно, ще имаме двама евродепутати

OFFNews 22 март 2019 в 13:40 1734 0

"Обединени патриоти" ще имат поне двама представители в Европейския парламент, ако се явят заедно на изборите май, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 

"До днес моята теза винаги е била, че "Обединени патриоти" трябва да се явят заедно на евроизборите в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама евродепутати. Ако утре бъда преизбран за председател на ВМРО, това ще продължи да бъде моята теза", коментира той.

Каракачанов най-вероятно ще бъде преизбран за лидер на партията на конгреса утре, тъй като няма други кандидатури за позицията. На форума са поканени неговите коалиционни партньори НФСБ Валери Симеонов и председателя на "Атака" Волен Сидеров, както и премиера Бойко Борисов. 

Според Каракачанов най-правилно е да се проведат вътрешни избори между издигнатите от всяка партия кандидатури. Той смята, че организирането им не би отнело повече от седмица. Той обаче е твърдо против общото явяване само на две от трите партии в коалицията.

"Ако ВРМО се яви на евроизборите само с една от партиите в "Обединени патриоти", това би означавало, че коалицията е разбита", коментира той. 

Каракачанов определи скандалите с апартаментите като част от предизборна кампания. Според него обаче няма как казусът да повлияе върху коалицията, тъй като "отношенията в нея не зависят от скандали, а от отношенията на ниво парламент и правителство". Той допълни, че няма драма, и е редно да се изчакат органите да си свършат работата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови