Каракачанов: Българското общество възражда доверието си в армията (снимки)

OFFNews 06 май 2020 в 13:43 7093 2

Българското общество възражда доверието си към армията и това е естествено, защото в историята на България народ и армия винаги са били едно. Можем смело да заявим, че вече 1400 години българската държава съществува благодарение на храбростта, всеотдайността и жертвоготовността на българския воин.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на парада в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Прекланяме се пред храбростта на българския войник, който след Освобождението на България от турско робство до ден днешен, често при трудни условия, лишения, липса на средства, изпълнява своя дълг за защитата на България, каза още той.
Той е категоричен, че армията ще продължава да се модернизира и да се повишава стандартът на българския воин.

„Аз съм убеден, че вие като бъдещи командири в Българската армия ще направите всичко възможно да предадете знанията и уменията, които придобивате тук във Военния университет, за да продължим да издигаме престижа и авторитета на Българската армия, да я правим още по боеспособна, не само за изпълнение на съюзническите си ангажименти, но и по основната си мисия – защита на суверенитета и териториалната цялост на България“, каза министър Каракачанов в обръщението си към курсантите и им пожела здраве, успехи и висок боен дух.

В парада на младите офицери участваха 6 блока по 36 курсанти от различни години на обучение и от всички специалности. Взводните командири на блоковете бяха курсанти випускници. Командващ парада беше полковник Иван Маламов – началник на НВУ „Васил Левски”.

След демонстрацията министърът отличи за постигнати високи резултати в учебната дейност и по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия с почетна значка на министерството на отбраната началника на Националния военен университет полковник Иван Маламов и връчи наградни знаци и предметни награди на преподаватели и курсанти от висшето учебно заведение.

Денят продължи с демонстрации на способности от Военноморските и Военновъздушните сили и от силите за специални операции.

Тържествата във Велико Търново започнаха с освещаване на бойните знамена.

Снимка: БГНЕС

„Многострадална е България, но винаги като Феникс е издържала и то по застъпничеството на Свети Георги. Нашата армия е велика армия, неподима армия, за Търново Гергьовден означава още повече, защото тук е Националния военен университет.!“, заяви митрополит Григорий.

Строят на курсантите беше приет от министъра на отбраната.

Снимка: БГНЕС

Възпитаниците изпълниха химна на Република България, а по време на изпълнението бяха произведени 20 артилерийски салюта, пише БГНЕС.

250 курсанти, разделени в 6 блока преминаха в тържествен марш. Заедно с парада преминаха и дванайсет бойни учебни машини на военния университет.

Снмика: БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

06.05 2020 в 14:21

...и като допълнение-замисляли ли сте защо китайците толкова бързо се справиха с вируса...в основата е изграждането на двете болници за лечение на ковид,руснаците(макар и със закъснение)направиха същото....просто наш'те болници по никакъв начин не са готови да лекуват едновременно обикновени и инфекциозни заболявания...инфекциите се лекуват по-точно определен начин, точни изисквания за инфраструктура....обикновените ни болници по-никакъв начин не могат да бъдат пригодени за лечение на инфекции....а колко още много неща са сбъркани просто не е истина,а тъпите журналисти вместо да задават правилните въпроси,говорят глупости....

6145

1

kokoten

06.05 2020 в 14:09

....трътлест смешник...какво доверие бе,дундьо....имате 30% незаети места поне 50% от "армейците" ни са събрани от кол и въже,а най-голямото предимство на останалите 50% е,че могат да се подписват сами....жалка работа....само разходи,а полза никаква....най-малкото трябваше да направите 5 полеви болници за лечение на Ковид-19,а не да товарите държавните и общинските болници от които 70% не са готови да поемат тези болни....епидемиология,лечение,карантиниране и други дейности са абсолютен приоритет на държавата,а тя горката само седи и гледа отстрани и чака да почне да събира пари от данъци за да ги даде на "наш'те фирми".....