Каракачанов: Правителството не е стабилно, възможен е вариант и без премиера Борисов

OFFNews 17 юли 2020 в 17:38 5690 3

Правителството не е стабилно, за да продължи да управлява и промени в кабинета ще има, но те не трябва да са само персонални. Възможен е вариант и без премиера Бойко Борисов. Това обаче ще се коментира след вота на недоверие. 

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след днешните демонстрации на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2020" в Бургас. Вчера самият министър-председател съобщи, че ще има "огромен ремонт" на кабинета, а два дни по-рано той поиска оставките на трима министри

"Моята оставка ще я подам, ако тези хора, които ръководя три години - командирите на видовете въоръжени сили и личният състав, кажат, че не съм се справил като военен министър. Ще я подам, ако ми бъде поискана било то от Коалиционния съвет, от министър-председателя или от партията, която ръководя", обясни той, като добави, че "оставка на ангро, да се харесам на някого или на сила да участвал във властта, за да се харесам на друг, няма да направя. Ще направя това, което смятам за разумно". 

По думите му "в края на краищата правителството се избира не от площада, а от парламента. Вторник-сряда ще има гласуване на вота на недоверие и тогава ще видим дали правителството се ползва със стабилност в парламента. Аз мисля, че този вот на недоверие, внесен от БСП, няма да успее", заключи вицепремиерът.

По време на обучението министърът на отбраната съобщи, че до октомври ще бъде подписан договор за два нови военни кораба и че процедурата е приключила. Изпълнител ще е немска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще е от чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

18.07 2020 в 01:27

Нормална. При моряците си длъжен да имаш етикет кой си - какъв си, или нямаш работа на кораба.
Там вътре е тъмно, хората тичат по работа, и всеки си знае неговата. Непознатите, или излишните хора, са верно опасни в такъв колектив.
Бойните кораби са страшно място, ходил съм там на гости. Служих в танкова бригада, разменяхме си гостуванията. Моряците казаха, че при нас било много страшно, било нечовешко. А беше смешна работа - отразяване на танкова атака.
При тях е страшно - при нас е чекиджийство.

12262

3

ivan bikov

17.07 2020 в 23:32

Ама я ква униформа си е барнал

8025

2

Trabajo

17.07 2020 в 18:23

професионалните военни да сменят министър, назначен от парламента си е военен преврат, по същество.

това е причина за незабавна оставка на този.