Каракачанов: Военните проекти се плащат разсрочено, да пазим бг производителите

OFFNews 11 април 2020 в 13:00 7440 0

Подскачам като чувам неверни твърдения. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета. А проектите не се плащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години. 

Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по бТВ по повод призиви на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на военните проекти и пренасочване на средствата към мерки в подкрепа на борбата с коронавируса. 

„След големите кризи идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти, коментира още Каракчанов. 

Той обясни и предложението за ограничаване на вноса на плодове и зеленчуци до изчерпването на
българската продукция. Каракачанов е категоричен, че предложението не е в нарушение на принципите за конкуренция. Всички европейски държави въведоха някаква форма на протекционизъм, уточни вицепремиерът.  

Трябва да запазим българския производител, за да не се окаже, че ако тази криза продължи по-дълго или дойде друга, няма да има какво да ядем, каза още Каракачанов.   

Вицепремиерът коментира снимка, на която се вижда, че стои в Градската градина в София на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов. 

Пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната. Ние с екипа ми не сме спирали да работим, обясни Каракачанов. Той не смята, че е нарушил правилата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови