Каракачанов насърчи деца в униформи да се възпитават в 'гвардейски патриотизъм'

OFFNews 09 февруари 2018 в 15:17 8934 0

Каракачанов насърчи деца в униформи да се възпитават в

Държавата не заделя средства за патриотичното обучение на деца, но пък се дава възможност на "всякакви програми" да прокарват "измислени идеологии", които объркват малките.

Такава теза разви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. По традиция той направи изявление пред медиите извън столицата. Днес той взе участие в тържествена церемония, на която връчи знамето на втория гвардейски ученически отряд, съставен от възпитаници на Основно училище „Д-р Петър Берон“ – град Плевен.

„Получавайки едно нормално патриотично възпитание, може би една част от тях ще изберат в бъдеще военната професия или професии, свързани със сигурността и отбраната“, каза Каракачанов, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

По думите му децата трябва да бъдат възпитавани в патриотизъм и в добрите традиции на Българската армия като храброст, честност и обич към родината, а не в някакви измислени „джендър“ идеологии.

"Пари за тези деца, които искат да носят военна униформа и да изучават българската история държавата не намира или трудно намира. Но пък са готови всякакви програми, на всевъзможни измислени идеологии да ги набутват в България и да объркват съзнанието на децата“, заяви още Каракачанов и подчерта:

„Това е разликата днес: между тези деца и онези, които са се наточили да прибират пари по различни европейски програми“.

"Бъдете добри българи, възпитавайте се в духа на гвардейския патриотизъм", обърна се министърът към децата.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански е поканил младите гвардейци да се включат в събитията на общината по повод Националния празник на България 3 март и 140-годишнината от Освобождението. Вторият ученически гвардейски отряд получи поздравителен адрес и от президента на Румен Радев, както и от представители на местната администрация и Министерството на образованието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови