Каракачанов настоява за военно обучение в средните училища и доброволна казарма

OFFNews
28 ноември 2019 в 20:15 | 1439 |0

За първите девет месеца на 2018 г. в Българската армия са постъпили 325 войници, а през тази година за същия период новоназначените войници са почти двойно – 602-ма. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов на последното за тази година събитие от националната кампания „Бъди войник“ във Велико Търново.

Трябва да търсим и други форми - работа с подрастващото поколение и въвеждане на военното обучение в по-разширена форма в средните училища, настоява Каракачанов.

Той очаква, че със законови промени ще се създаде възможност за доброволна военна служба и повече хора ще могат да изберат професията на военнослужещия.

Днес е финалът на кампанията „Бъди войник“ за тази година, която ще продължи в различни форми и през следващата, защото виждаме, че от тази кампания има положителен ефект, отбеляза министърът на отбраната. 

Във Велико Търново военнослужещите от Специалните сили представиха техники по интуитивна стрелба с маркиращи боеприпаси и военни ръкопашни техники.

Командосите показаха действия при акция за неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник.

В събитието от кампанията със свои информационни щандове участваха Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Специалните сили, Централното военно окръжие, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !