Каракачанов настоява за военно обучение в средните училища и доброволна казарма

OFFNews 28 ноември 2019 в 20:15 2277 0

Снимка mod.bg

За първите девет месеца на 2018 г. в Българската армия са постъпили 325 войници, а през тази година за същия период новоназначените войници са почти двойно – 602-ма. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов на последното за тази година събитие от националната кампания „Бъди войник“ във Велико Търново.

Трябва да търсим и други форми - работа с подрастващото поколение и въвеждане на военното обучение в по-разширена форма в средните училища, настоява Каракачанов.

Той очаква, че със законови промени ще се създаде възможност за доброволна военна служба и повече хора ще могат да изберат професията на военнослужещия.

Днес е финалът на кампанията „Бъди войник“ за тази година, която ще продължи в различни форми и през следващата, защото виждаме, че от тази кампания има положителен ефект, отбеляза министърът на отбраната. 

Във Велико Търново военнослужещите от Специалните сили представиха техники по интуитивна стрелба с маркиращи боеприпаси и военни ръкопашни техники.

Командосите показаха действия при акция за неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник.

В събитието от кампанията със свои информационни щандове участваха Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Специалните сили, Централното военно окръжие, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови