Каракачанов отказал нов мерцедес, возят го с най-стария

Владимир Йончев 21 април 2018 в 14:10 12171 5

Красимир Каракачанов е министърът, който се вози на най-стария мерцедес в цялото правителство.

Колата, която той ползва е надхвърлила 25 години и е на над 330 000 км, стана ясно след запитване на OFFNews, което отправихме към военното министерство, когато видяхме министъра да се качва на античното возило.

Още преди година НСО е предложила на вицепремиера и министър на отбраната нов автомобил. Лидерът на ВМРО обаче отказал с думите: Не може армията да ползва остаряла техника, а аз да се возя в нова лимузина. Трябва да има морал".

Каракачанов никога не е имал страст към скъпите автомобили. Служебните коли на ВМРО са Дачия, при това от по-евтиния модел, който не е 4х4. Докато беше депутат той имаше право да ползва парламентарна кола, но почти никога не го правеше, а се восеше в бялата Дачия на ВМРО, която смени античното зелено Деу след 30 години служба и над милион навъртени километра.

За разлика от него премиерът Бойко Борисов не се посвени да се забърка в най-грозния скандал, само и само да кара най-лъскавата кола в държавата. Преди 2 години 4 Държавни горски предприятия пуснаха поръчки за най-скъпите възможни джипове. След скандала обасниха, че ги купили, за да возят шейхове на лов. Нито един шейх обаче така и не се появи, а се оказа, че колите всъщност са за Бойко Борисов, който се появи на селско събитие лично шофирайки Тойотата за шейховете.

След скандала НСО въведе понятието "инцидентен шофьор", за да оправдае нарушаването на правилата. Борисов пък заплаши, че вече ще се вози на лада, но така и не бе забелязан да го направи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

21.04 2018 в 17:49

А какво не е наред? Информация като информация, и статия като статия.

20699

2

Новак

21.04 2018 в 16:55

Каракачанов едва ли ще се добере до премиерски пост, но защо стават всички толкова критични към Боко? Дали това не е новата директива след случая Скрипал и Тиквун да е подготвен за пързалката? Цвък също е много активен напоследък, а май той е топлата връзка с “големия брат”

15509

1

Бухльо

21.04 2018 в 16:47

Абе, каква е тази шпакла? :) Готвите Каракачанката за премиер? :)))
Или просто си го обичате?
 
X

Да помогнем на украинските деца!