Караниколов гарантира: До два дни правителството ще има решение за водната криза в Перник

OFFNews 15 януари 2020 в 10:40 3660 3

Правителството има готовност до ден-два да излезе с предложение за решаване на водната криза в Перник, стана ясно от думите на министъра на икономиката Емил Караниколов пред БНР. Караниколов координира действията на държавата по впроса.

"Основен приоритет ни е осигуряване на вода за Перник и се надявам, че до 2-3 дена правителството ще излезе с конкретно предложение. Работим, много сме напреднали. Просто ни дайте още един ден или максимум два дни, за да представим решението", обясни Караниколов.

Вчера стана ясно, че язовир "Студена" е на критичния минимум. Преди дни се разбра, че завод "Стомана" и "Топлофикация"-Перник са черпили вода за производствени нужди. Шефът на "Стомана" заплаши, че производството ще се премести, ако няма вода, и на улицата ще останал повече от 1500 работници.

"Аз съм в постоянен контакт с управителите на "Стомана"-Перник. Към момента те нямат жизнена нужда от това количество вода. Нека към момента не създаваме напрежение в Перник, че освен водата, ще има и съкращения", заяви Караниколов.

Заради водната криза миналата седмица министърът на екологията Нено Димов стана клиент на прокуратурата. Той беше обвинен в безстопанственост. Днес парламентът ще гласува поста да заеме Емил Димитров-Ревизоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

15.01 2020 в 11:25

Това корумпе много отдавна чака за оставка, но явно добре дели баницата...

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

15.01 2020 в 11:20

Има какво???? Предложение за решение... Дето тепърва и то ша са обсъжда.. Пък еколозите ша писнат от него..
Ама карай да върви.. Лаф да става..
Представяте ли си с приказките - от тоз месец на УЖ управляващите ни, да са пълнеше Студена.. Незавършената вече 4-та година стена на язовира - по думите на горния, дъл нямаше да прелива вече..
Ама приказките си продължават.. КАКТО И ВОДОМОРА В Перник..

12329

1

Шопа

15.01 2020 в 10:54

1-2 дена да представите решението, и 10 години за да го направите нали ? Некадърници !!

Единственото решение е всички по веригата в ареста, заедно с тиквун.