Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Картините от дома на Васил Божков вече са в Националната галерия

OFFNews 12 февруари 2020 в 20:00 2644 0

Картините и други вещи от дома на Васил Божков вече се намират в Националната галерия, съобщи Яра Бубнова, директор на галерията пред "Сега"

Ценностите се съхраняват в специално помещение и първите са пристигнали преди седмица, когато са били иззети  след прокурорското постановление.

"Ние само съхраняваме, за други подробности трябва да се обърнете към прокуратурата", обяснява Яра Бубнова. От пресслужбата на Фондация "Тракия" коментират, че е изнасяно до 18 ч. "Доколкото знаем, вчера например взеха стара каменна пластика, картини и други предмети", допълват от Фондацията. 

Според Десислава Виткова от пресслужбата на "Тракия", антики от металната колекция не са изнасяни през последните два дни, "освен тези, които бяха отнесени в кашоните и плика от лабораторията. Те твърдят, че не са вземали нищо от антиките, което е странно, защото ние имаме подписани двустранно протоколи".

Виткова уточнява, че щом иззетите предмети от античната колекция са били в лабораторията, значи реставрацията им още не е била завършена и най-вероятно те досега не са показвани публично. 

В понеделник към 18:00 ч. два микробуса с надпис "полиция" и въоръжени полицаи са били забелязани пред товарния вход на Националната галерия, съобщават академици в Художествената академия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!