Кирил Добрев: БСП вече е първа политическа сила в България

OFFNews 26 януари 2019 в 10:41 2908 3

„Убеден съм, че БСП е първа политическа сила – това би показало едно евентуално социологическо изследване в момента. Защото БСП е единствената алтернатива на настоящото управление и единствената партия, която излиза с програма”. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Днес Столетницата провежда 49-ия си конгрес в НДК.

Добрев подчерта, че темата „лидерство” няма да бъде засягана на заседанието в събота.

„Предстои да обсъдим два изключително важни документа – „Визия за България” и предизборната ни платформа за европейските избори. Знаете, в нашите конгреси има дискусии и дебати и те не са оперативки, както е при ГЕРБ'', каза още Добрев.

Той коментира и обвиненията срещу Елена Йончева за пране на пари в особено големи размери.

„Искрено вярвам в независимостта на българските институции и в тяхното нежелание да се бъркат в политическия процес. Елена Йончева е символ на борбата срещу корупцията в нашата държава през последните две години. За изминалите 48 часа Елена има подкрепата от над 150 000 души във Facebook. Десетки организации излязоха в нейна защита. Това ме кара да вярвам в нейната невинност”, заяви Добрев.

И добави, че Йончева се спряга и като водач на листа за предстоящия вот през пролетта.

Депутатът от БСП изрази притеснения от „факта, че политици от управляващото мнозинство понякога произнасят присъди и се държат като прокурори”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5700

1

Годо

26.01 2019 в 13:43

Въобще няма да си направя труда да чета, какво казал Добрев, червеното водорасло Кутев, какво казала Нинова, какво казала Йончева, какво са разисквали на конгреса си.
Социалистите - милионери да си ги слушат баламите. Изпращат децата си да учат и работят на Запад, а тук червения планктон на Бузлуджа пее : партизан за бой се стяга...
Не изпращат децата си в Ростов на Дон или Челябинск,а в САЩ, Англия и т.н.
Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци, разгледайте биографиите на милионерите в България и ще видите, че всичките идват от червената партия и повечето са агенти на ДС.
Тези които не са милионери стават професори по водопадите и светкавиците.
Просто им трябват полезни идиоти, за да им говорят за лява политика, за да гласуват за тях.
 
X

Да помогнем на украинските деца!