Кирил Петков: Въпрос на дни е Украйна да падне

Володимир Зеленски се обадил на лидерите в Брюксел и казал: Не знам дали ще ви видя пак

OFFNews 25 февруари 2022 в 12:05 11685 2

Снимка Архив

Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака с жертви в Украйна. Една трета от украинската армия вече е унищожена, има взривове в цялата страна. За съжаление е въпрос на дни Украйна да падне. 

Това каза премиерът Кирил Петков в Брюксел за извънредното заседание на среща на върха на ЕС.

Ясно е, че няма да има военен конфликт НАТО-Русия, както и че сигурно има броени дни, докато видим, че Украйна е паднала, заяви той.

Беше много емоционален разговор, включи се Володимир Зеленски от Украйна и завърши с думите „Не знам дали ще ви видя отново пак". Едно е да виждаме жертвите, друго е да виждаш някого с въпрос на часове дали ще оцелее, разказа премиерът. 

„Млади момчета - и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения", допълни Петков.

Позицията на Европа е единна. Нашата задача е така да се направи цената на санкциите за Русия, че да влияе на тези, които взимат решения и на тези, които ги подкрепят, заяви министър-председателят. 

Премиерът подчерта, че ненамесата по военен начин в Украйна е факт. Но Путин трябва да знае - всички заедно работим в един глас и всяко действие има цена, категоричен е Петков.

Премиерът каза, че темата за енергийната ни сигурност е обсъдена внимателно. Говорихме с Мицотакис, енергийната сигурност става основен приоритет. Трябва да сме готови за всякакви ситуации. Трябва да помислим как цената на газа е свързана с цената на тока. Ако може тези две неща да не вървят ръка за ръка. Домакинствата не трябва да бъдат засегнати, допълни Петков, цитиран от БНТ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

2

Egocentric Eccentric

25.02 2022 в 18:01

Тоя плямпа все едно разменя клюки на кафенце в квартала.

Ква една трета, какъв въпрос на дни

800

1

Яжо Секвоев

25.02 2022 в 12:16

Вносното премиерче, пак знае Всичко ей! На пролет уж избори и тва е.