Кирилов: Няма да подам оставка сега, но след половин час може по друг казус

OFFNews 22 май 2020 в 09:16 10022 9

Няма да си подавам оставката. България не е обект на мониторинг по смисъла на Механизма за сътрудничество, по който получихме последния доклад в края на миналата година.

Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов по БНТ. "Министърът на правосъдието се закани да подаде оставка, ако механизмът не бъде свален до края на мандата на комисията „Юнкер”. Юнкер си замина, Кирилов е още тук. Истината е, че действията на този министър определено нямат кой знае каква тежест, но от това дали ще изпълни заканата си- ще разберем дали поне думите му имат някаква тежест за него самия", заяви вчера Крум Зарков от БСП в пленарна зала. 

Кирилов заяви днес, че се цели манипулативно внушение, че Механизмът за сътрудничество и оценка не е изпълнен. Ние сме на съвсем друго ниво, наравно с другите държави членки, допълни той.

Много други държави членки имат по-сериозни проблеми с върховенството на закона, отколкото България, коментира правосъдният министър. 

Няма да подам оставка сега, но това не значи, че след половин час няма да има казус, заради който да си я подам, каза още Кирилов. По думите му в правосъдната система винаги има казус, който може да ескалира до оставка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

9

Стик

25.05 2020 в 08:09

Ето как се прави кариера в България и как ставаш „млад и успял“ бизнесмен или политик:
Делян Славчев Пеевски на 21 г. става член на НДСВ и като студент във 2 курс, спец. „Право" в Благоевград оглавява борда на „Пристанище Варна“ ЕАД – най-голямото пристанище в България;
Владислав Иванов Горанов на 21 г. става член на ДПС и като студент 2 курс в Свищов става директор на дирекция „Финансова политика“ към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа;
Иван Николаевич Портных (до 2011 г. руски гражданин - с баща руснак) на 25 години става генерален мениджър на туристическия комплекс „Гранд хотел Варна“ (на Илия Павлов-Мултигруп) включващ няколко хотела в курорта Св. св. Константин и Елена.

3810

7

Пенчо бре

22.05 2020 в 12:30

Каква оставка? Вие луди ли сте? Ако Борисов не си беше измъкнал навреме ръката от лигавата уста на Ръбъл, щеше да се осъществи заветът на Бай Ганьо:
"Ти ще цалунеш ръка, аз - двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз - краката; ти ще цалунеш на друго място, аз - на още по-друго място."
Може да го е "цалунал" на онова място по-късно, без публика?

18551

6

Нострадамус

22.05 2020 в 12:05

Радан Кънев: Наблюдава се бързо охлаждане на отношенията между ЕК към българското правителство.
Дани Кирилов изобщо не трябваше да става министър!

12182

5

sawall

22.05 2020 в 11:02

Че сме на друго ниво, на друго ниво сме. Само в България сме открили, че трябва да се разследват само мафиоти на които искаме да вземем бизнеса. В Румъния също го бяха открили, но дори в тази напреднала държава поотстъпиха от този прогрес. България е номер едно в борбата в полза на корупцията, спор няма!

4022

4

Чака метачката на ЦСЗ с метлата,да го подгони.

17439

3

мнение от IP

22.05 2020 в 09:57

Е, ние чакаме още човека с релсата от моста.. А иначе "в правосъдната система винаги има казус, който може да ескалира до оставка" можем да включим в златната книга с бисери на министъра.

5712

2

tough

22.05 2020 в 09:40

Ей, цяла Европа ни се смее какви управници си избираме.