Кметът на Будапеща, който разби кандидата на Орбан: Софиянци, гласувайте за Манолова

OFFNews 31 октомври 2019 в 15:51 8016 3

Новият кмет на Будапеща Гергей Карачон, който разби на местните избори в унгарската столица кандидата на премиера Виктор Орбан, призова софиянци да гласуват за Мая Манолова на балотажа в неделя.

Карачон, който авторителни западни анализатори определят като "светлия лъч надежда за Източна Европа", записа видеообръщение в подкрепа на Манолова.

Ето и текста на обръщението 

Здравей, София! Аз съм Гергей Карачон, наскоро избраният кмет на Будапеща. Преди три седмици гражданите, които искат промяна се обединиха и от това обединение последва промяна. Победихме не само в изборите за кмет на Будапеща, но и в голямото мнозинство - 23 района на града избрахме опозиционен кмет. Това дава възможност да изградим заедно много по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска Будапеща. Сигурен съм, че това, което гражданите на Будапеща успяха да постигнат, ще постигнат и гражданите на София. Затова призовавам всички в неделя да излязат и гласуват за опозиционния кандидат Мая Манолова, за да бъде София по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска. 

Благодаря на кмета на свободна Будапеща Гергей Карачон за подкрепата. Приятелите на Борисов г-н Орбан и г-н Ердоган едва ли са много щастливи, но кметовете на свободните вече градове се подкрепят и аз вярвам, че София в неделя ще бъде също толкова свободна и горда колкото Будапеща, каза Манолова на пресконференция днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови