Кметът на Добрич ще е член на СДС, ама друг път

OFFNews 19 април 2019 в 19:14 4910 1

Йордан Йорданов

Кметът на Добрич Йордан Йорданов стана член на СДС, обяви в сряда вечерта пресцентърът на синята партия.

От "Раковски" 134 се похвалиха, че във Варна, по време на среща със симпатизанти на кандидатите на СДС за евродепутати, Йорданов е заявил желание да стане член на СДС. 

Той е областен координатор на Движение България на гражданите и беше избран за кмет на Добрич като кандидат на  Реформаторския блок.

В четвъртък по обед обаче Йорданов побърза да опровергае съобщението на пресцентъра на "Раковска" 134, че се е влял в редиците на СДС.

Член съм на ДБГ и на Реформаторския блок. Радвам се, че от СДС ме подкрепят и сме обединени в Реформаторския блок. Радвам се, че ме чувстват като член на СДС, коментира той пред Дарик радио - Добрич.

Ако бях изявил такова желание, щях да съм първият, който да го обяви. Аз не съм направил такова нещо. Член съм на ДБГ, повтори и днес кметът.

Г-н Йорданов не е подавал оставка - той все още е член на ДБГ и е областен координатор на нашата партия, коментира пред Телевизия Добрич Нивелин Радичков, общински председател на ДБГ.

СДС: Кметът на Добрич смени позицията си на 180 градуса за по-малко от 24 часа

"С изненада прочетохме, че кметът на Добрич се отрича от заявеното в сряда, 17 април желание, да стане член на СДС. Още повече, че инициативата за разговори в посока присъединяване на Йордан Йорданов към СДС, които се водят от няколко месеца, беше негова" - реагираха днес от пресцентъра на СДС.

"Йордан Йорданов присъства в морската столица на среща на актива на СДС от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище с кандидатите на партията за евродепутати. На пресконференцията, в която г-н Йордан Йорданов също участваше, в присъствието на регионални и кореспонденти на централни медии, председателят на СДС обяви желанието на кмета на Добрич да стане член на партията, което последният не опроверга в своето изявление пред медиите на същата пресконференция, непосредствено след изказването на председателя на СДС" - твърдят от "Раковски" 134.

Смяната на позицията на г-н Йорданов след по-малко от 24 часа ни разколебава сериозно в нашето убеждение, че той е последователен и принципен политик. СДС вече два пъти декларира подкрепа за него на предстоящите местни избори. СДС няма нужда от подкрепата на кмета на Добрич, но кметът на Добрич има нужда от подкрепата на СДС. Очевидно е обаче, че той още не е готов за нея. Не разбираме отказа от довчерашното му желание да стане член на СДС, но уважаваме решението му да остане в ДБГ. Пожелаваме му успех на местните избори през есента, с подкрепата на неговата партия, коментираха още от централата на СДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови