Кметът на Лозенец: Няма да се строи спа комплекс в резиденцията

OFFNews 13 август 2020 в 14:43 2863 0

Кметът на столичния район Константин Павлов успя да се пребори с планиран строеж в резиденция "Лозенец". 

Инвеститорът се отказа, съобщи Павлов в социалната мрежа фейсбук. "Първият етап на общественото обсъждане, на който бяха представена визията на инвеститора, се проведе на 31 юли и там гласът на гражданското общество беше ясно чут. В петък на служебната ми поща получих уведомление от инвеститора, че е взел решение за провеждане на преговори за предоставяне на парцела на Министерството на отбраната срещу обезщетяването му. Впоследствие получих и писмо от главния архитект на София, Здравко Здравков, за нецелесъобразността на провеждане на втория етап от обсъждането, предвид новите обстоятелства. Затова, с голямо удоволствие издадох настоящата Заповед, с която отменям насрочената заключителна дискусия по темата. 

Бих искал искрено да благодаря на инвеститора за проявената социална чувствителност и гражданска позиция и заявявам че в рамките на правомощията си и на закона бих съдействал случаят да се разреши в интерес на всички, пише кметът. 

Инвеститорът се готвеше да изгражда "Балнеоложки комплекс" с височина от 15 метра в единия край на
парка на резиденция "Лозенец". Собственици на терена от 2800 кв. метра са "Лозенец дивелъпмънт къмпани". Резиденцията е публична държавна собственост, която е била предоставена за управление на Министерството на отбраната с решение на правителството на Симеон Сакскобургготски през 2002 г. Преди това с реституция от парка е бил отделен въпросният поземлен имот. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови