Кметът на Младост призова на бунт срещу бюджета на София, нямало пари за района

OFFNews 13 януари 2020 в 15:32 8179 4

В капиталовата програма на Столична община за 2020 г. няма предвидени средства за решаване на нито един проблем в район "Младост".

За това алармира независимият кмет на района Стефан Стефанов, избран с подкрепата на БСП, на страницата си във фейсбук. 

Как така с лека ръка биват игнорирани 120 000 хиляди данъкоплатци на столицата, как така вторият по големина район в София, но най-големият „донор” в приходната част на бюджета, няма проблеми и въпроси за решаване, как така няма предвидени адекватни средства, пита Стефанов. 

Той призовава жителите на "Младост" до края на работния ден утре да изпратят колкото се може повече предложения, препоръки и възражения на капиталовата програма, която е публикувана на сайта на Столична община. Предложението за бюджет ще бъде обсъдено с граждани в четвъртък в сградата на "Московска" 33. 

Нека да видят в СО и СОС, че „Младост” има проблеми и той иска те да бъдат решавани, а не игнорирани за пореден път, зове още кметът Стефан Стефанов. 

В капиталовата програма, както можете да видите, район „Младост” присъства в едно перо за предстоящите разходи – реконструкция и изграждане на улица в кв. Полигон и в индустриалната зона в НПЗ Изток. Но няма предвиден и лев за приоритетни, належащи ремонти на ключови улици, пробиви, изграждане на тротоари, осветление, ремонти на детски площадки, проектиране, озеленяване, строеж на нови детски учебни заведения, поне проектиране на нов парк, изграждане на ключов булевард, който да отпуши трафика в квартала ни..., обяснява кметът на района. 

Ремонтите на улици, детски площадки и т.н. обаче не са част от капиталовата програма, парите се отпускат за текущи ремонти, по информация от районните кметове. В бюджета на София има предвидени 50 милиона лева за ремонти в столичните райони.  

На последните местни избори бившият главен архитект на "Младост" (част от екипа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова) се яви като независим, подкрепен от БСП, и спечели срещу депутата от управляващата партия Мария Илиева. След първия тур тя водеше, но на балотажа избирателите в "Младост" проведоха истинска наказателна акция срещу ГЕРБ и Стефанов спечели убедително.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

13.01 2020 в 22:37

А ако жителите на Лозенец примерно, призоват за особен режим за жителите на Младост във връзка с ВУЗ-овете, да кажем? Жителите на Триадица - за особен режим за "младостинци" при посещение на правителствени учреждения? Жителите около Пирогов се разбунтуват, и спрат да пускат "близо до жилищата и детските си градини" пребити в Младост?
Момче, не се прави на татко Махно, че и тебе ще те отмахат. Има и приличие в общежитието, ако си чувал тая дума.

3767

3

Име на профила

13.01 2020 в 18:30

Пепел ти на езика - до 2-3 издания хич да ги няма вече като партия!

3030

2

kolio

13.01 2020 в 16:33

Ми кмете - случва се същото като на всички населени места в БГ, които не се управляват от ГРОБ - пАри нЕма!! Когато след 2-3 издания на местни избори народонаселението на квартала се светне, че трябва да гласуват за ОПГ ГРОБ, тогава ще има пари и за Младост!

4038

1

NelSun

13.01 2020 в 16:00

На Младост май хич не им върви на кметове