Кметът на Пловдив уволни заместника си, имало нови предизвикателства пред общината

OFFNews 01 юли 2019 в 16:31 4149 0

И.Тотев, Д.Кацарски

Снимка bnr.bg/plovdiv

Със заповед на кмета на Пловдив Иван Тотев от днес е отстранен от работа заместникът му Димитър Кацарски, отговарял досега за строителството, жилищната политика и общинските имоти, съобщиха местните медии.

Тотев аргументира уволнението на известния като „дясната ръка“ Кацарски с „новите предизвикателства пред общината“. На мястото му сяда главният инженер Йордан Калев.

Димитър Кацарски, Иван Тотев и кметът на район "Западен" Димитър Колев бяха обвинени за изграждането на градския зоопарк, тъй като възложили строителството не с обществена поръчка, а с пряко договаряне. Прокуратурата заключи, че така общината е била ощетена с близо 690 000 лева. Преди по-малко от година обаче делото срещу тримата беше върнато от Апелативния специализиран наказателен съд в прокуратурата и така беше дадена зелена светлина за строеж на пловдивския зоопарк.

Димитър Кацарски заемаше зам.-кметския пост от 7 ноември 2011 г. Преди това е бил директор на РДНСК в Пловдив. Стартира кариера на офицер от строителните войски в ГУСВ, след това става собственик на фирма "Калдис" ЕООД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови