Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Коалицията отново не се събра, за да чуе исканията на Сидеров за МВР

OFFNews 15 октомври 2018 в 09:55 2895 0

Коалицията отново не се събра, за да чуе исканията на Сидеров за МВР

Заседанието на коалиционния съвет, което беше планирано за днес, отново пропадна. Причината е същата, като тази, която провали заседанието миналия понеделник - част от лидерите на парламентарните групи в коалицията не са в столицата, съобщиха за OFFNews от Министерския съвет. 

По-рано днес вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че заседанието е отложено заради ангажименти на Цветан Цветанов и Валери Симеонов в страната.

За събирането на съвета настоява лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който поиска да постави темата за реформа в МВР за назначаване на нов главен секретар. Въпреки че не е искал оставката на новия вътрешен министър Младен Маринов, Сидеров обяви, че има кандидатура и за министър, и за главсек на МВР.

"Темата беше по-скоро не толкова оставката на вътрешния министър. Не знам дали въобще е станало дума за него, колкото отношението в коалицията и как тя ще продължи", коментира миналата седмица Сидеров след среща на парламентарната група на Обединени патриоти с премиера Бойко Борисов. 

Интересът на Сидеров към МВР нарасна, след като съпругата му Деница се оказа в центъра на пътен инцидент, при който беше замесен и гражданин на Судан. Сидеров публично поиска обяснение от ДАНС, МВР и службите за това как гарантират сигурността на семейството му. Стигна се дори до там, че началникът на НСО Данчо Дяков дойде на крака в парламента при Сидеров, за да го попита дали иска да му бъде назначен охрана, което е в пълен разрез със Закона за НСО, където е предвидено подобни решения да се взимат от специализирана комисия.

От стенограмата на последното заседание на правителството миналата сряда става ясно, че силовият вицепремиер Красимир Каракачанов одобрява работата на МВР и на новия вътрешен министър. 

"Много добър избор за министър и много добро представяне на министъра. Както се казва първата седмица му се стовари отвратително нещо, което беше абсолютно политически използвано срещу правителството. Искам да го поздравя и мисля, че и той, и прокуратурата перфектно си свършиха работата", е заявил той по повод работата на МВР по убийството в Русе.

Одобрение за работата на МВР изрази и лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews