Коя е Калина Константинова, предложена за вицепремиер по ефективното управление

OFFNews 11 декември 2021 в 18:52 17759 0

Снимка promeni.bg

Калина Константинова, предложена за вицепремиер по ефективното управление в кабинета "Петков", беше заместник-министър на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев.

Преди това е била и съветник на Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков от март 2013 г. до 29 май 2013 г.

Тя е родена на 18 май 1984 г. в София. Завършва 9-та Френска езикова гимназия в София, след което изучава Икономика в Колежа “Бард” в Ню Йорк. Има и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки в Лондон.

Тя е икономист, специализиран в сферата на икономическото развитие, със силен фокус върху предприемачеството. 

Преподава в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и конкурентоспособност в Harvard Business School.

 Опитът ѝ в частния, публичния и нестопанския сектор е изцяло в подкрепа на развитието и модернизацията на малкия и среден бизнес и стартиращите компании в България.

В последните две години развива иновативна стартираща компания в сферата на информационната сигурност, носител на множество награди.

Константинова е семейна, с едно дете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови