Кой ще наследи Нено Димов? Обявяват номинираните днес

OFFNews 14 януари 2020 в 07:56 2307 0

Днес трябва да станат ясни имената на номинираните за министър на околната среда и водите на мястото на Нено Димов, който подаде оставка от ареста след акция на прокуратурата и задържането му във връзка с водната криза в Перник.

Очаква се Съветът на управляващата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти да излезе с решение.

Нено Димов е от квотата на Обединени патриоти, затова и кандидатурата ще представят от ВМРО и НФСБ. В петък вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов определи акцията на прокуратурата като "показно убийство".

Димов подаде оставка в петък, премиерът Борисов я прие, без да коментира по същество, а час по-късно прокуратурата повдигна обвинение за безстопанственост на министъра в оставка. Твърдението е, че с подписа си по документи Димов е разрешил питейна вода да се подава до предприятията „Стомана“ и „Топлофикация“.

Очаква се едната номинация да е на Емил Димитров-Ревизоро, бивш шеф на митниците в кабинета "Сакскобургготски" и настоящ депутат от гражданската квота на ВМРО, пише БНР. Другото налагано в медиите име за поста на министър в ековедомството е това на съпредседателя на парламентарната група Обединени патриоти Искрен Веселинов. Настоящият зам.-министър на околната среда Николай Кънчев от ВМРО също е неофициално споменаван вариант.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови