Компенсации от 290 лв. за срок от 6 месеца след падане на извънредното положение

OFFNews 12 май 2020 в 21:15 4405 0

Агенцията по заетостта ще превежда компенсации от 290 лв. на определени категории лица, подлежащи на осигуряване по Кодекса на социално осигуряване. Хората ще бъдат подбирани по критерии и условия, определени от правителството. Това ще става за срок до шест месеца след отмяната на извънредното положение, приеха депутатите с промени в Закона за здравето.

Парите ще се превеждат по банков път на съответния осигурител/самоосигуряващо се лице и са за сметка на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Мнозинството не прие предложението на БСП минималното дневно обезщетение за безработица да бъде увеличено от 9 на 17 лв. Отхвърлено беше и искането им за диференцирано ДДС. Не се прие и текстът на Корнелия Нинова за безвъзмездна финансова помощ в размер на 50 млн. лв. за зеленчукопроизводители, овощари и животновъди, както и за безлихвени кредити за оборотни средства с минимум шестмесечен гратисен период.

Пречиствателните станции за отпадъчни води на населените места, селищните и курортните образувания се осигуряват с пречиствателни съоръжения/инсталации за обеззаразяване. Задължително обеззаразяване ще се извършва преди заустване в Черно море по време на курортния сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови