Консулът ни в Претория заминава за Кейптаун след двойното убийство на българи

OFFNews 16 февруари 2018 в 17:21 6878 0

От външното министерство обявиха, че за момента имат само неофициална информация за убийството на българи в Кейптаун. 

Оттам обясниха, че на 13 февруари в българското посолство в Претория е постъпила неофициална информация за двама българи, застреляни в дома си в Кейптаун. 

След това посолството ни е получило потвърждение от полицейски източници, че на адреса, който един от сънародниците ни е посочил в заявлението си за паспорт, е станало двойно убийство.

Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун.

Според появилата се информация жертвите са Анджело Димов и втората му съпруга му Неси Пеева. Двамата са застреляни в дома им. 

По случая се водят следствени действия, като все още няма официално становище на местната полиция. Аутопсиите са приключили вчера.

В събота консулът в посолството ни в Претория Деница Велчева заминава за Кейптаун, за да получи информация от местните власти дали е извършено престъпление спрямо български граждани, каква е тяхната самоличност и има ли нужда да се постави под закрила малолетен български гражданин, допълниха от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови