Контрера гневен на шествието с катафалки, предлага да се забранят временно протестите в София

Съветникът от ВМРО иска да се обсъди и затварянето на пазарите заради коронавируса

OFFNews 12 март 2020 в 14:10 8079 1

Да се обсъди дали да не се забранят протестите, които са масови събирания на хора и противоречат на мерките срещу разпространението на коронавируса, предлага общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. 

Повод за предложението му е вчерашният протест, при  който в столицата се проведе шествие на катафалки. Недовоството бе организирано от Съюза на погребалните фирми в България заедно с Асоциацията на погребалните фирми в България и Сдружение на фирмите от погребалния бранш - "Фунерал" срещу законодателни промени в Закона за устройство на територията, внесени в парламента от ВМРО. 

Под недопустима форма по улиците на София минаха 30-40 катафалки. В този момент това не е най-удачно за тази гражданска инициатива, по време на зарази и напрежение сред хората. От друга страна, след като масовите мероприятия на закрито се ограничават, трябва да мислим за много хора, които се събират отвън, защото опасността не е по-малко. Знаете, че основният съвет е да се избягва събирането на много хора, обясни Контрера. 

По същата причина той предлага да се дискутира и затварянето на пазарите в София. 

Явно е, че в следващите месеци ще ни се наложи да търпим не малко ограничения", коментира лидерът на "Патриоти за София". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

12.03 2020 в 15:42

"По същата причина той предлага да се дискутира и затварянето на пазарите в София."

Първо да затворят чалгаджийнйците и моловете!

А протестите са си протести и не му е работа да бълбука!