Корнелия Нинова: А Борисов не подкрепяше Кьовеши

OFFNews 20 юли 2019 в 18:03 2653 1

Корнелия Нинова

Снимка izbori.bg

Лидерката на БСП Корнелия Нинова и днес захапа премиера Борисов, този път заради изявлението му в подкрепа за кандидатурата на Лаура Кьовеши.

Вчера Нинова го обяви за заплаха както за националната сигурност на България, така и на европейската. Но днес в страницата си във Фейсбук тя предупреди, че Кьовеши „може да бъде носител на справедливост за европейските граждани“.

„Страх лозе пази, но е късно за пазача. Борисов обявил, че ще подкрепи г-жа Кьовеши за главен европейски прокурор. Изчаквал бил ЕНП да има обща позиция. Тази седмица му зададох въпрос в парламента - ще я подкрепи ли. Не дойде да ми отговори, защото не било от неговата компетентност. Чудя се да се смея ли, да плача ли?“, пише саркастично Нинова.

Тя припомня как когато кандидатите за поста бяха двама, Борисов не подкрепял Кьовеши. „Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат - тича пред вятъра. Късно ви е за смяна на позицията, г-н премиер. Време ви е за притеснения“, намеква червената лидерка. Тя уточнява, че е била в подкрепа на Кьовеши „и преди, и сега“, а за тази своя позиция отнесла много критики „и от свои, и от други“.

"Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се говори предварително, както обикновено правят от опозицията", посочи по-рано днес Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови