Корнелия Нинова: Искаха ми оставката по коридорите, не в залата

OFFNews 17 ноември 2019 в 18:21 4285 0

"Искаха моята оставка пред журналистите, вътре в залата, където заседаваше пленумът, нямаше дискусия по този въпрос", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор та твърдението, че такова искане е отправено от 50 души. Според Нинова това се случва за пореден път."Почти седем часа продължи дискусията. Още не е приключила. Продължаваме с бюджета за 2020 г. Хубава дискусия, с различни мнения, с различни предложения и с конкретни решения накрая с гласуване. Националният съвет прие доклада на Националния предизборен щаб и Изпълнителното бюро за резултатите от местните избори, която е добро, но недостатъчно представяне“, подчерта тя.

От думите й стана ясно, че е имало различни предложения и алтернативен доклад за изборите. „Това решение беше отхвърлено. С 86 на 20 гласа взехме тези решения“, обясни Нинова.

Все пак пленумът е приел решение за започване на процес на нови избори в партията и това вероятно ще се случи през април преди конгреса на БСП. Структурите по места трябва да започнат анализа за своя резултат.

"Да старитираме отчетно-изборната кампания от 1 декември, която да приключи през май догодина, а през април преди конгреса да имаме пряк избор на председател. В отчетно-изборната кампания да се отчете изтеклия мандат, анализа на резултатите и да се номинират от структурите по места кандидатури. Ще имаме нови общински председатели, нови областни председатели, предложения за делегати на конгреса, номинации за председател с пряк избор и т.н. Започваме този процес на нови избори в партията. Ние го наричаме цикъл - отчет и избори", подчерта Нинова.

Лидерът на БСП съобщи, че на върха на партията има различия, но не и разцепление. „Категорично не приемам аргумента за разцепление и разединение в партията. Обясних на другарите си защо. Щях да го приема и страшно да се разтревожа, ако зад тези 50 подписа, макар че се оказаха 21, ако зад тях стояха 21 или 50 партийни организации. Това щеше да е катастрофа на партията. Ако зад това писмо стоят 50 общински организации, това е тежко. В нито една от организициите не е приемано такова решение, не е обсъджан такъв доклад" каза Нинова.

Според нея недоволните са изразили личното си мнение, "защото нито вие, нито аз съм партията". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови