Корнелия Нинова: Не се регистрирахме за кворума, защото сме против промени в Изборния кодекс преди вота

OFFNews 12 юли 2019 в 11:55 2190 0

Снимка Пресцентър - БСП

Ние, от „БСП за България“, последователно и твърдо сме за машинното гласуване. Смятаме, че то гарантира честен и прозрачен вот. Опитът да се премахне машинното гласуване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите и подмяна на резултатите, което е антидемократично, против правовата държава.

Това коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова по темата с отпадането на машинният вот на парламентарни и местни избори. Гласуването в пленарна зала на предложените промени в изборния кодекс предстои.

"Винаги, когато сме обсъждали изборните правила, за последен път само преди 5 месеца, отново водехме този дебат, сме казвали, че преди избори не бива да се променя Изборният кодекс. Управляващите си позволяват отново, само 3 месеца преди избори, да променят правилата в движение, без да се съобразяват с обществената реакция и с общественото мнение. Затова предприехме тази стъпка - да не се регистрираме в пленарна зала, за да не се променя Изборният кодекс и да се отменя машинното гласуване", каза Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови