Корнелия Нинова: Прокуратурата иска да отстрани президента

Георги А. Ангелов
29 януари 2020 в 10:18 | 2559 |1

"Уважаеми управляващи и представители на съдебната власт, огласяването на СРС е закононарушение, поне по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президента и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел: отстраняване на ярък политически опонент, без оглед на последиците. Те са разрушаване на институциите. Случващото е вредно и опасно. Уважаеми българи, живеем в нестабилност в България, създадена от управляващите" Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от името на партията, след като вотът на недоверие срещу кабинета бе отхвърлен. До Нинова на парламентарната трибуна се изправи ръководството на групата, а останалите депутати от БСП в залата станаха прави.

Държавата има полиорганна недостатъчност

Нинова заяви, че в последните няколко години държавата, обществото, влизат от криза в криза и системите и отказват. В медицината това се наричало - полиорганна недостатъчна. "Когато органите на едно тяло спират да функционират, знаем какъв е изходът. Такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресии. Със затваряне устата на смелите и инакомислещите. Бяхме свидетели през годините на това. Първо се започна с нас от опозицията. На множество проверки бяха подложени колеги без основание. Години наред ви се втълпява, че няма алтернатива. Не, не е така. След това се продължи с журналистите. Уважаеми колеги журналисти, помните ли колко от вас през годините бяха уволнени и изхвърлени от работа. Минахте през бизнеса, който също подложихте на натиск, страх, минахте през протестиращите. Първо ги разделяте и противопоставяте, след това ги снимахте и с актове за нарушение ги привиквахте през ден в полицията и стигнахте дотам да обгазявате свободно протестиращи българи срещу политиката на правителството. Не ви стигна това - насочихте и стигнахте до най-високото равнище в държавата - президента на държавата", заяви Нинова.

Ако президентът беше послушен и безобиден

"Уважаеми български граждани, как мислите, ако президентът беше един послушен, безобиден и съгласен човек, дали щяхме да слушаме в ефир СРС вчера. Сигурно не. Да оставим настрана, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата, но искаме да кажем нещо много важно", каза Корнелия Нинова. Тя добави, че огласяването на СРС е закононарушение, поне по няколко закона в България. “Това е опит да се сплаши президента и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел: отстраняване на ярък политически опонент, без оглед на последиците. Те са разрушаване на институциите. Случващото е вредно и опасно. Уважаеми българи, живеем в нестабилност в България, създадена от управляващите", заяви Нинова.

Война на институциите

Според лидера на БСП сега има институционална война. "Скъпи българи, разграждат държавността, с едничка цел, да останат на власт на всяка цена и без никакъв опонент. Знаем, че вотът на недоверие не мина. Нека излезем от математиката и да ви попитаме вас от това, което чухте от отрицателните вотове, колко от вас са съгласни. Чухме, че легитимно право на опозицията в една демократична държава да иска вот на недоверие е задният вход в политическия живот. В дебата чухме, че конституционно записаната възможност за служебен кабинет е нелегитимен. Управляващите не само погазват тихомълком Конституцията, а официално на глас оттук я суспендират с думи", каза Нинова.

Тя попита българите затова ли са гласували: да дишат рак и да пият отрова и да плащат скъпите лекарства и да обедняват.

"Ако днес се страхуваме, ставаме съучастници на този процес. Ние от "БСП за България" не се страхуваме, нека всеки, който милее за България ,за семейството, за себе и си децата си, да се обединим и да продължим волята си за промяна. Бъдете смели, тази промяна е възможна и зависи от нас", призова Нинова.

мнение от IP

Рейтинг : 6113

04.02 2020 в 15:14 1
+ 0
- 0
Само да не ни спасява БСП, че съвсем загиваме!!!!