Красимир Каракачанов: Няма да искам преформатиране на коалицията

OFFNews 26 май 2019 в 21:11 2621 0

Няма да искам преформатиране на коалицията. Но не знам как колегите от малката коалиция, които не изложиха нищо като аргументи, но плюха 30 дни срещу мен, срещу семейството ми, срещу Джамбазки. Това не го намирам за патриотично. Това е помиярщина. Не искам да ми се извиняват, ако искат да работим - да работим, ако не – да си тръгват по пътя. 

Така коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов прогнозните резултати от изборите за Европейски парламент, които отреждат 8% на партията му.

"Не знам какво ще искам от коалиционните партньор. По време на тази кампания от Атака плюха по ВМРО, по мен, по цялата ни кампания по един изключително грозен начин, непочтен, с огромни лъжи. Не знам как утре ще се гледаме в очите", допълни той. 

Каракачанов още коментира, че работата с коалиционния му партньор няма да е лесна, но НФСБ в лицето на Валери Симеонов е запазил "коректен и джентълменски тон".

"Не мога да кажа какво означава, но прави трудно едно съжителство или единодействие с тези хора", отговори Каракачанов на въпрос дали това означава развод в малката коалиция.

Той още благодари на всички "български патриоти", които са гласували доверие на ВМРО и в частност на водача на листата им - Ангел Джамбазки. 

"Оттук нататък ни очаква много работа. Той или още един от възможните ни кандидати, които ще влязат в следващия европейски парламент ги очаква много по-сериозна работа в името на защитата на българския национален интерес", допълни той.

"Тези 8% българи, които подкрепиха ВМРО, гласуваха за това да се спрат експериментите с историята ни и с българското семейство, което се състои от мъж, жена и деца, а не от то, тя, родител 1 и родител 2. Казаха "не" на джендърската идеология, казаха "не" на нелегалната емиграция в Европа, не на Турция в ЕС", завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови