Кризата за кадри в МВР е преодоляна, твърди новият вътрешен министър

OFFNews 25 септември 2018 в 18:06 6273 4

Младен Маринов по време на церемония по откриването на реновираната сграда на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Снимка Пресцентър на МВР

Кризата за кадри в МВР е преодоляна. Това е заявил новият вътрешен министър Младен Маринов по време на церемония по откриването на реновираната сграда на Областната дирекция на МВР в Благоевград. Сградата е обновена по проект на общината.

Цитиран от пресцентъра на ведомството, Младенов е казал, че вниманието на ръководството ще се съсредоточи в запазването на кадровия потенциал и развитието му по отношение на обучението и насочване в проблемните места.

Продължаваме ефективното противодействие с конвенционалната престъпност, по-голяма мобилност на екипите, за да реагираме по-бързо на сигналите и да постигнем по-добър контакт с представители на местната власт и хората, е казал Маринов.

По думите му купуването на нова техника, оборудване и облекло зависи от резултатите в борбата с контрабандата и сивата икономика. Така министерството щяло да изпълни даденото обещание пред правителството да работи за максимално свиване на контрабандата, на сивата икономика, на незаконната търговия, за да може да има постъпления в бюджета, които да се инвестират в сектор „сигурност“. 

"Ще работя за това обществото да усети защитата на полицаите, да заслужат неговото уважение и подкрепя", заявил Маринов.

Той уточнил, че и в момента вървят много проекти и обществени поръчки, като до десетина дни ще бъдат доставени автомобили по европейска програма за Гранична полиция и областните дирекции, които са в близост до външната граница с ЕС. Ще бъдат закупени бронежилетки, поетапно се раздават полицейски униформи.

Маринов е подчертал, че проблемите в министерството не могат да се решават без диалог, който включва и градивни критики и изразил надежда за това да има обратна връзка с гражданите. „За да убедим обществото, че трябва да се повиши статутът на полицая, е необходимо да даваме услугата, която се очаква от нас", заявил още Маринов. 

На церемонията по откриване на реновираната сграда на ОДМВР-Благоевград са присъствали директорът ѝ старши комисар Николай Хаджиев, директорът на РДПБЗН-Благоевград инж. Георги Пармаков, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и зам. кметове на община Благоевград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

4

Новак

26.09 2018 в 09:03

Добре де, този човек веднъж не беше ли изобличен, че е давал неверни данни за престъпността? Сега с някакво леко инфантилно бодрячество се обявява за решен проблем, за който е ясно на всички, че се решава с години?
Като малки тези хора не са ли чели приказката за лъжливото овчарче, че сега ни я пробутват по най- глупав начин?

29585

3

Izalina

26.09 2018 в 07:29

Преодоляна - звЪнци.

23293

2

Стефан

25.09 2018 в 21:24

Запусната къща, не моя. Отишъл съм да видя кво са прозяпали клошарите. Това е мародерство, една до три години ли, кво беше. На излизане - патрулката, аз право насреща им, красив. Всичко е ясно, ела тука, сине майчин! Разкрито престъпление, и въобще. Зер там може да има изнасилена ученичка, удушена баба, и въобще в мазето - сървър с детска порнография.
Да, ама не. Свенливо се опитвам да си закопчая дюкяна, уж, и патрулката лениво отминава. Аман от пияни буклуци!

23293

1

Стефан

25.09 2018 в 21:10

Е да, ма не е. По единствената причина - ширещата се ГЛУПОСТ. Сред целият личен състав, до върха на министерството.

Прости примери:
Попадам в РПУ-то на не точно краен квартал, минаващ за интелигентски. Дежурният на КПП-то мълчалив, кима, вдига телефона. Върши си работата, успокоявам се - тука поне са умни. Идва следователят, изглежда нормално, пита кво е станало, също мълчи, слуша. Супер.
Започвам да пиша жалбата, и тука тръгват ту реално улесняващи фрази в диктовката, ту това, което очевидно ще срине разследването. Учудено вдигам вежди - човекът се парализира. А ако аз бях разбойникът?
Те добронамерено, сакън нещо! Не ми се мисли обаче, как ще ме хванат, ако аз съм от лошите. Ми, никак. Ще се търкалям като капка живак в бала вълна.