Крум Зарков: Сега е времето да гарантираме машинното гласуване

OFFNews 17 януари 2020 в 13:57 1589 0

Снимка Архив

Дискусията, организирана от президента, е точно навреме. Проблемите на изборния ни процес са известни, но не се решават и една от причините е, че темата се отваря винаги в навечерието на избори. Огромният брой недействителни бюлетини и нередностите, констатирани в последните два избора миналата година, затвърждават необходимостта от въвеждането на машинно гласуване“. 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Крум Зарков по време на срещата с президента Румен Радев за проблемите в изборния процес.

Зарков засегна и проблема с избирателните списъци: „Очевидно списъците, изготвяни сега, са неадекватни. Това се вижда преди всеки избор, когато списъкът, изготвен от ГРАО, се разминава с около милион души с данните на НСИ за живеещите в България. Необходимо е публичният регистър най-накрая да бъде създаден и той да служи за основа за изготвянето на реалистични избирателни списъци“.

По думите му смисълът от цялата дискусия и налагащите се промени е да се възстанови доверието на гражданите в изборния процес и по този начин да се стимулира тяхното участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови