Крум Зарков: Всеки кандидат, подкрепен от БСП, трябва да се съобрази с програмата ни

OFFNews 07 септември 2019 в 10:56 2091 0

Крум Зарков

"Решението за кандидат-кмет на София предстои, то ще бъде взето на 11-ти. Мая Манолова е много силен кандидат и с евентуалната подкрепа на БСП има всички шансове да спечели в София. Затова очаквам един много конструктивен разговор в сряда".

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП Крум Зарков пред Нова ТВ. По думите му след това БСП ще може да влезе в дългоочаквания от жителите на София дебат за това как трябва да се развива градът. Народният представител посочи още, че БСП има обща програма за местните избори, а във всеки регион тя има своите специфики. В София тя също ще бъде разгледана и одоборена на предстоящата конференция, така че всеки кандидат, подкрепен от БСП, ще трябва да се съобразява и с нея. 

"Нека да апелираме за масово участие на изборите", добави той.

"Хората търсят единство. Създава се доста сериозно напрежение срещу модела "ГЕРБ" и начина, по който се консумира властта. Всеки, който не е съгласен с този модел, съвсем логично може да се намери в една обща коалиция, визия или програма", каза Зарков. Той добави още, че БСП е партия със сериозен потенциал. "В обществото съществува очакване да се излезе над партийните разделения, да се обяви нов курс на развитие, да се създаде нова среда на публичен дискурс. БСП разбира и се опитва да отговори на тези очаквания - както с усилия вътре в самата партия, така и показвайки, че може да гласува доверие включително на хора, които са извън нея", каза още той.

Относно предложението на БСП за премахване на съкратеното производство, Зарков коментира: "Ние предлагаме - нека съкратеното производство има, но когато става дума за онези, които водят до смърт или тежка телесна повреда, процесът да върви по нормалния ред, присъдата да не бъде автоматично намаляване, а такава, каквато съдията прецени, че съответства на деянието".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови