Крум Зарков подкрепя Нинова за лидерския пост в БСП

OFFNews 08 август 2020 в 14:38 3191 0

Крум Зарков

Крум Зарков подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП, стана ясно от негова позиция, разпространена от пресцентъра на БСП.

"В хода на важните политически процеси в България станаха ясни и кандидатите за председател на Българската социалистическа партия. Уважавам правото и волята на всеки от тях да приеме своята номинация и да претендира за високата чест. И съм благодарен на организациите, които номинираха мен. Но моят избор е друг. Реших да подкрепя Корнелия Нинова. Считам, че с непримиримостта си спрямо ГЕРБ и наложения от тях модел на управление, с далновидната подкрепа на президентската двойка Радев/Йотова, с увеличаването на парламентарното ни представителство, с победите в Русе, Перник, Благоевград и другаде, с това, че даде възможност за изява на много нови лица, с присъединяването на БСП към днешните граждански протести и техните искания, тя заслужи втория си мандат. Вярвам, че натрупаният през четирите напрегнати години опит ще е от полза и за БСП, и за България в преодоляването на сложните въпроси, пред които скоро ще бъдем изправени. И още - Корнелия Нинова въведе и устоя прекия избор за председател на партията и така на 12 септември всеки член на БСП, за пръв път в партийната история, ще има възможността да избере най-достойния да го представлява. Всички заедно имаме шанс да докажем, че “политика” и “партия” не са мръсни думи, когато зад тях стоят свободни и отговорни граждани. С гласуването си на 12 септември всеки социалист ще може да се изяви със свободния си избор и със своята отговорност към съдбата на БСП.
От БСП зависи много, а какво ще е поведението на БСП - това зависи от нас. Гласувайте!", коментира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по повод предстоящия избор за председател на левицата.

Преките избори за нов председател на БСП са насрочени за септември 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови