Лидерът на СДС: Не сме под шлифера на Борисов

OFFNews 15 юни 2020 в 14:31 3153 5

Снимка БГНЕС

"Не сме решили още с кого ще се явим на предстоящите парламентарни избори, но със сигурност ще търсим десни партньори. Тези, които са със сходни позиции на СДС и които са в рамките на Европейската народна партия (ЕНП)". Това каза пред БНР лидерът на СДС Румен Христов.

Той беше категоричен, че не подкрепят всички политики на ГЕРБ, с която си партнираха на европейските и на местните избори, и посочи, че са против създаването на Държавна петролна компания. По думите му това не е дясна политика и затова СДС не я подкрепя.

Христов заяви, че категорично не е съгласен с определението, че "СДС е под шлифера на Бойко Борисов" и уточни, че щом не са в управлението на страната, следователно са в опозиция.

Лидерът на СДС определи като цивилизационен избора на България да влезе в еврозоната и заяви, че сега не трябва да бъде пропусната възможността чрез влизането ни в еврозоната "да се откъснем от руското влияние".

В предаването "12+3" Христов коментира опитите на различни олигарси да се намесват във властта, като заяви, че това явление не е от днес и предположи, че няма и да изчезне скоро.

"Моята теза е, че и най-слабата държава е по-силна от най-силния олигарх. Ако държавата си застане на мястото и тръгне да решава икономическите въпроси в полза на обществото, тя ще получи подкрепа, без значение дали управлението ще бъде от една, или от друга политическа формация", добави синият лидер.

По повод увеличаващия се брой заявки за нови политически проекти, Христов заяви, че това е традиция преди избори в България, но обикновено тези формации се оказвали партии-еднодневки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

5

Бухльо

16.06 2020 в 11:59

Там си бе пич. И понеже си там и въртиш, каквото въртиш, не знам защо се броиш за десен :)))

7014

4

Диди

16.06 2020 в 10:50

Този и авантааркадаша му, когото настани в европарламента са някаква далечна и тъмна сянка на СДС, заради които ме е срам да кажа, че съм залагала преди години надеждите си на тази партия. Користни и алчни за власт и пари хора, готови да се предлагат на всеки, който им ги осигури.

10571

2

Hissarion

16.06 2020 в 07:43

Там сте, там сте и даже сте приклекнали за по-удобно.

3810

1

Пенчо бре

15.06 2020 в 15:33

"...щом не са в управлението на страната, следователно са в опозиция."

Каква логика! Мисля, че "...следователно са нещастни!" е по-близо до истинското съждение. А дебелата, европейска торба с л.йна е щастлива и май не е в опозиция!