Лидерът на СДС иска ограда и по границата с Гърция срещу болни животни

OFFNews 17 юли 2018 в 15:34 2725 0

СДС е опозиция на ГЕРБ и Патриотите, не мислим за коалиции с партньори, а с хората, които още носят в душите си пламъка на синята идея. Твърдите избиратели на Съюза на демократичните сили са около 70-80 хиляди. 

Това заяви председателят на СДС Румен Христов след първото заседание на новия НИС днес. Ръководството на партията намаля с 1 член от вчера, когато зам.-председателят Константин Марков обяви оставката си. Оставка според правилата на СДС се подава пред НИС, но както е решил г-н Марков, така е постъпил. Той беше категоричен, че СДС трябва да прави коалиция с патриотите или част от тях, сега подава оставка, защото СДС щяло да се съюзи с патриотите, коментира Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС. Той, Мариана Лазарова и Теодор Петков остават тримата новоизбрани председатели на СДС. 

Поканих като пръв гост на "Раковски" 134 Петър Стоянов, защото го познавам от 1991 г., работил съм 5 години за него и най-важното - бил е председател на СДС, обясни за OFFNews Румен Христов. Той допълни, че би се срещнал с всеки от бившитге председатели на синия съюз, но призна, че все още не е търсил никой от тях. 

На етажи 4 и 5, които сега обитава СДС, няма снимки на предишните лидери на СДС. Буквите от фасадата на сградата, които бяха подменени при на нанасянето на НФСБ на 2-я и 3-я етаж, се търкалят по земята във фоайето на първия. Празен стои и шестия етаж на "Раковски" 134, преди години там бе кабинетът на Иван Костов. 

Румен Христов: Ограда и по границата с Гърция срещу болести по животните

Още докато бях депутат, настоявах да се изгради ограда по цялата южна граница на страната, за да се предотвратят болести по животните. Това включва и границата с Гърция, обясни Христов, който бе председател на комисията по земеделие в 43-тото НС. Той бе и заместник и министър на земеделието в правителствата на Ренета Инджова, Стефан Софиянски и Филип Димитров. 

Христов обясни, че болестите по животните у нас идват от Африка - през Гърция, и от Мала Азия - през Турция. България губи около 20 млн. от избити животни на година, управляващите трябва да поискат по-големи компенсации от ЕС, каза още Христов. 

СДС настоява за оставката на шефа на БАБХ Дамян Илиев заради отношението към хората, чиито животни бяха евтаназирани заради чумата в Странджанско. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews