Листата на Воля за изборите за ЕП (списък)

OFFNews 22 април 2019 в 11:31 14731 0

Партията на варненския бизнесмен Веселин Марешки обяви кандидатите си за изборите за Европейски парламент на 26 май т. г.

Ето кой влиза в листата на "ВОЛЯ-Българските Родолюбци" за ЕП:

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ – водач на листата на „Воля –Българските Родолюбци”

Неговата дейност на фармацевтичния пазар и на пазара с горива е истинска революция. На 52 г. от Варна. По образование е машинен инженер. Учил е в МГТУ “Станкин” в Москва и завършва Техническия университет във Варна. През 2004 г. придобива специалност „Здравен мениджмънт“ в Икономическия университет в морската столица.

През 1991 г. основава аптеки “Марешки”, най-голямата верига аптеки в България, с над 400 обекта.

През 2015 г., повежда битката с картела в горивата като отваря първата от верига бензиностанции “ВМ Петролеум”. Те вече са 17 в цялата страна.

Създава движение ВОЛЯ в края на 2016 г., след като на президентските избори през същата година получава 11,17% или подкрепата на 427 660 гласа, което е своеобразен рекорд за мажоритарен кандидат.

На изборите през 2017 г. ПП ВОЛЯ се пребори за 12 места в парламента.

В момента е зам.-председател на Народно събрание на Република България.

На 1 март 2018г. г-н Марешки прие поканата на европейските патриоти – Движение за Европа на нациите и свободите, да се присъедини към това европейско семейство.

Семеен, с две деца.

ОРХАН ИСМАИЛОВ - от квотата на Народна партия „Свобода и достойнство“

Специалистът по национална сигурност в нашата листа.

На 40 години от Търговище. Завършил е военния университет „Васил Левски“ във Велико Търново със звание „Лейтенант“ и гражданска специалност „Машинен инженер“. Има диплома и от Академията на МВР със специалност „Защита на националната сигурност“. Второто му висше образование е право във Великотърновския университет. Има и научна степен доцент.

Кариерата му минава през ДКСИ – Държавната комисия по сигурността и информацията като зам.-председател, по-късно същата позиция заема и в т.нар. Комисия по досиетата.

Заемал е и поста заместник- министър в Министерство на отбраната.

През 2016 г. е избран за председател на Народна партия „Свобода и Достойнство“.

АНДОН ДОНЧЕВ от квотата на ВОЛЯ

Той е човекът, който се бори за правата на българите в чужбина и осветява корупционни практики, свързани с получаването на българско гражданство.

Андон Дончев е на 52 г. от Варна. Има диплома по специалността „Технологическа Информатика“ от Московския държавен технологически университет. Докато учи разработва 3D компютърна графика и анимация към Руската централна телевизия, а след това създава собствена компания в тази област.

В България работи като софтуерен инженер – програмист. Има опит и в частния бизнес в сферата на производството, външната и вътрешната търговия.

От 2017 г. е народен представител в 44-то Народно събрание от ВОЛЯ и председател на Комисията по политиките за българите в чужбина.

Семеен е с две деца.

КРИСТИНА КОСТОВА от квотата на ВОЛЯ

Специалистът по археология в листата коалицията.
На 44 години е, от Бургас.

Доктор e по археология в Софийски yниверситет „Св. Климент Охридски”, където pаботила като aрхеолог. Има опит и като лектор в Нов български университет. Автор е на научни статии, публикации. Изнасяла е доклади в международни конференции и симпозиуми.

Oт 2006 г. до момента е оперативен мениджър в търговска компания.
Била е говорител на кампания на Green peace. Помага при мониторинг на диви животни и опазването на природни резервати в Ботсвана и ЮАР.

Говори френски, английски, руски.

БОРЯНА ГЕОРГИЕВА от квотата на ВОЛЯ

Нашият специалист по проблемите на младежта. Бори се активно срещу налагането на „джендър“ идеологията, както и за създаването на здравословна среда за българските деца.

На 31 години е. Бакалавър е от Колежа по туризъм във Варна. Боряна Георгиева има над десет годишен опит във фармацевтичния бизнес на ръководни позиции.

В момента тя е народен представител в 44-то Народно събрание и е зам.-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

ВЛАДИМИР АКСИЕВ от квотата на ВОЛЯ

Възпитаник е на английската гимназия в Пловдив и на Техническия университет в Дрезден, Германия.
Години наред работи като инженер-конструктор в Германия, а след това като експерт към застрахователни дружества; ръководил е собствена фирма за търговия в Берлин.

Активно участие има в областния съвет на БЧК в Пловдив.

Владимир Аксиев е експерт в областта на роботизацията и автоматизацията на производството. Владее отлично немски, английски и руски език.

Семеен, с четири деца.

ГЕОРГИ СОКОЛОВ от квотата на Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“

На 39 години е. Завършил е Софийски университет “Св. Климент Охридски” специалност „Право“.
От 2013 г. работи като правен консултант, а от 2018 г. е адвокат в Софийска адвокатска колегия.
Взел е атестация по информатика в Милано, Италия. Говори свободно италиански и английски език. Семеен.

ЕМИЛ ЕМИЛОВ От квотата на Българска социалдемократическа партия

Убеден социалдемократ, той е човекът, инициирал посмъртното награждаване на д-р Петър Дертлиев с Орден „Стара планина“. Привърженик е на идеята за европейски базов доход.

49-годишен, софиянец. Възпитаник е на НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“. Актьор, режисьор, преподавател, мениджър и директор на Нов драматичен театър.

Председател е на ,,Национален синдикат на българските артисти”.

Потомък е на истински родолюбец и герой – на Кочо Георгиев Лютов – Кочо Лютата, който остава в историята като най – стария хайдутин, водил военни действия и най-възрастния боец в македоно-одринското опълчение.

ДИМИТЪР ТОПАЛОВ от квотата на ВОЛЯ

На 35 години е. Дипломира се като юрист във Варненския университет „Черноризец Храбър“, а по-късно придобива и магистърска степен „Софтуерно инженерство“ в Европейския политехнически университет в Перник. Специалист е по европроекти и международни дейности.

Има организационен опит в общинската администрация на Ракитово, където е заместник- кмет от 2010 година досега.
Говори италиански и руски.

Женен е, с едно дете.

СУЗАНА НИКОЛОВА от квотата на ВОЛЯ

Специалистът по европейски фондове и проекти.
Счетоводител-икономист, на 50 години, от Пловдив.
Има две магистърски степени по “Счетоводство и анализ” и “Математика и информатика” в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски“.

Била е председател на Съвета за управление на Пловдивски общински гаранционен фонд за гарантиране на кредити на малки и средни предприятия, както и общински съветник.
От години се занимава с благотворителна дейност, работи с деца в неравностойно положение и организира обществени мероприятия и кампании.

Говори английски и руски език.

МАРТИНА ЙОРДАНОВА от квотата на ВОЛЯ

На 36 г. е и дипломиран юрист във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ .
Работи като юрисконсулт в община Варна като през 2008 г. става главен юрисконсулт на общината, а от 2013 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване“.

През годините отговорностите й са свързани с непрекъснато следене на промените в законодателството, както на Република България, така и на ЕС.

Говори английски и италиански език.

ИРИНА АБАДЖИЕВА-РЕПУЦ от квотата на Християндемократическа партия на България

Тя е от Панагюрище. Завършила е юридическия факултет в СУ “Св. Климент Охридски”, след което специализира в Страсбург. От 20 години е адвокат към Софийска адвокатска колегия.

Учредител и председател е на Инициативен родителски комитет, който активно участва с предложения за промени в образователното законодателство.

Г-жа Репуц е председател на Християндемократическата партия.

Успоредно с професионалните си ангажименти, тя е майка на пет деца, най-голямото от които завършва медицина в Дюселдорф, а най-малкото е само на година и половина.

ТИХОМИР ПЕЙЧЕВ от квотата на Народна партия „Свобода и достойнство“

54-годишен. Има бакалавърска степен “Библиотечно-информационни дейности” от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. В същото висше училище по-късно придобива и магистърска степен “Масови комуникации и журналистика”. Успоредно с това любовта към тениса го води до Националната спортна академия “Васил Левски” в София, където става треньор по тенис, а малко по-късно придобива и докторска степен по „Спорт и национална сигурност“ в “Университет по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ).

От 20 години е преподавател по спорт и национална сигурност.

Говори руски и английски език.

СТАНИМИР ЦОЛОВ от квотата на ВОЛЯ

Още един доказал се специалист от ВОЛЯ.
Има голям административен и организационен опит.
Дипломирал се е в УНСС - „Статистика и геометрия”, след което специализира „Бизнес администрация“ в Технически университет – Берлин.

Бил е на ръководни позиции в немски компании, има опит в анализирането на пазари, в управляването на процеси и разработването на софтуери.

Пета година е на мениджърска позиция в швейцарско инвестиционно дружество за екологични проекти.
Говори немски, английски и руски езици.

КОЛЬО ПАРАМОВ от квотата на ПП „Обединена социалдемокрация“

Познат е на широката общественост като отличен финансов експерт и политик.
В СУ „Св. Климент Охридски“ е завършил „Икономическа география“ и „Философия”. Специализира и “Международни икономически отношения” в УНСС.

Има политически опит като народен представител в 36-то НС, както и административен опит като кмет на село Ерма река. Г-н Парамов е бил главен ревизор на БНБ и премиерски съветник.
Бил е председател на ПП “Обединена социалдемокрация”.

Интересуват го финансово-икономическите проблеми на държавата, като често коментира тези въпроси във вътрешен и международен план. Ползва широка информационна база за развитието на България през целия преход и е детайлно запознат с държавната финансова политика.

МАРИЯ КОЛЕВА от квотата на ВОЛЯ

Тя е адвокат, член на Софийската адвокатска колегия. Има 35 годишен трудов стаж, който е преминал на различни места, сред които Надзорния съвет на банка „Хеброс“, „Международна ортодоксална банка“ и „Балканбанк“. Адвокат Колева е била главен счетоводител на „Българо-ирландско представителство“, както и началник на отдел „Финансов“ във Фонд „Земеделие“.
От 2015 г. е председател на ОИК – община Ботевград.

Б. ред. - Визитките на кандидатите са подадени от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови