Лукарски: Патриотите си изиграват картите в коалицията по-добре от Реформаторския блок

"Не сме разговаряли с НФСБ за общи политически стъпки", твърди лидерът на СДС

OFFNews 12 февруари 2018 в 11:18 4917 2

"Патриотите доста добре си изиграват картите в тази коалиция. Доста по-добре от колкото ние от Реформаторския блок, може би малко наивно и по-идеалистично подхождахме. Мисля, че няма да се стигне до предсрочни избори."

Така лидерът на СДС Божидар Лукарски коментира думите на Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, че ако парламентът ратифицира Истанбулската конвенция, правителството пада. 

"Учудва ме това, че партия, която винаги е защитавала десни консервативни ценности, а именно ДСБ, няма позиция по конвенцията. Очаквах да имат такава позиция, сходна с нашата, особено по отношение на спорните текстове, свързани с т. нар. понятие „социален пол”, посочи Лукарски и допълни, че позицията на СДС е твърдо срещу определени текстове в Истанбулската конвенция, тъй като те противоречат на вековни български ценности.

Божидар Лукарски отхвърли трърденията, че СДС готви общи политически действия с НФСБ:

"Не сме водили разговори с НФСБ, с Валери Симеонов не сме обсъждали каквито и да били общи политически стъпки. С него съм говорил многократно напоследък, но сме обсъждали само теми, свързани с общото обитаване на сградата на ул. „Раковски”. Имаме доста добра комуникация с Валери Симеонов, но само на такова ниво". 

На въпрос как се справя кабинетът "Борисов 3", лидерът на СДС каза, че във вътрешнополитически план има доста трески за дялане и доста неща, на които трябва да се обърне внимание и не вървят. Той даде пример с "тоталния блокаж на еврофондовете".

"Причина за това не е ресорният вицепремиер, работил съм с него и знам, че работи добре. Доста от министрите в сегашното правителство не са достатъчно добре подготвени", категоричен бе Божидар Лукарски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

12.02 2018 в 13:47

ЗАКОН ЗА РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА ЖЕНИТЕ И МЪЖЕТЕ
Обн. ДВ. бр.33 от 26 Април 2016г.
Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на този закон:
1. "Равнопоставеност на жените и мъжете" е равни права и задължения, равни възможности за реализация и за преодоляване на пречки във всички области на обществения живот, като жените и мъжете са свободни да развиват своите лични способности и да правят избор без ограниченията на социалната роля на своя пол.

10571

1

Hissarion

12.02 2018 в 12:55

Учудва ме, че Лукавски има още очи да се появява пред хора.