Лукарски нападна Трайков заради приватизацията на Общинска банка

OFFNews 19 юли 2017 в 19:10 12257 5

Снимка БГНЕС

Божидар Лукарски

Председателят на СДС Божидар Лукарски нападна общинския съветник от Реформаторския блок Трайчо Трайков заради предложението му за приватизация на Общинска банка.

В дневния ред на утрешното заседание на Столичния общински съвет действително има точка, в която е записано: "Доклад относно допълване на Годишния общински план за работа по приватизация и следприватизационен контрол за 2017 г., за откриване на процедура и определяне на метод за извършване на приватизация на акционерното участие на Столична община в капитала на „Общинска банка” АД. Докл. Трайчо Трайков".

"Новият морал на „Нова република“ нещо се пропуква! Трайчо Трайков, общински съветник от РБ в Столична община, без знанието на групата, без знанието на партиите ДСБ, СДС и ДБГ, е внесъл предложение за приватизация на Общинска банка. Без да каже на никого от РБ, по партизански" - твърди Лукарски в свой пост във Facebook.

Лидерът на СДС задочно отправя и въпроси, които го вълнували:

1. Откога Трайчо е станал независим общински съветник, та действа самосиндикално и без решение на групата на РБ?
2. Какъв е неговият интерес да повдига този въпрос сега – изпълнява ли поръчка и ако да – чия?
3. Какво ще получи срещу тази „услуга“ ?
4. Как ще обясни, че публично той и Радан тръбят – всички срещу ГЕРБ, а тихомълком действат заедно с ГЕРБ?!
5. Дали публично или на думи е голям борец против задкулисието, а на дела участва в него?!
6. Дали да не очакваме назначения от правителството на Трайчо Трайков и на други лица от „Нова република“ , заради услужливото им поведение в Столичния общински съвет?
7. Защо медиите на г-н Прокопиев тръбяха за сделки в ущърб на софиянци и подкрепата за тях от страна на Стефан Марков и Борислав Бориславов от РБ, но някак уж случайно пропускаха да напишат, че за същите сделки и Трайчо Трайков е гласувал „ЗА“.
8. Ще има ли Трайчо доблестта да излезе и да отговори на тези въпроси публично?

"Дано не съм лош пророк, но мисля, че скоро ще имаме знакови назначения от страна на правителството на хора от „Нова република“ на апетитни постове! И искам да подчертая, че не коментирам дали приватизацията на Общинска банка е правилна или не. Това ще реши Столичният общински съвет. Коментирам политическото лицемерие и задкулисие, срещу което уж се бори самият Трайчо Трайков. Интересно ми е какво мисли по въпроса и неговият лидер в „Нова република“ - Радан Кънев. И как той и Трайчо ще коментират решението на Градската организация на ДСБ в София (прието с малки изключения – проверете кои са и чии протежета са) - съветниците на партията в СОС да гласуват против предложението за приватизация на Общинска банка?" - пише още Лукарски.

Трайков: Колегите от РБ са запознати с доклада още миналата седмица

Не го чета този човек, съжалявам, не искам да влизам в никакъв диалог с Божидар Лукарски, заяви пред OFFNews.bg Трайчо Трайков.

Трайков е категоричен, че е информирал съветниците от групата на Реформаторския блок за доклада за приватизацията на Общинска банка:

Внесох доклада в понеделник, а колегите са запознати в четвъртък и в петък. Вече комисиите го одобриха - и бюджетно-финансовата, и икономическата. Става дума за общинския дял в банката. Против бяха само БСП, каза Трайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

5

aviatora

20.07 2017 в 11:16

Божидарчо, всияке те знаем, че не си полюваш и добре си си похапнал като министър!!! Нали така?!

42249

3

Denis Rizanov

19.07 2017 в 22:26

Професоре, станал си класик. Почнали са да те цитират, а ти скромен, не се хвалиш... Скоро време да очакваме "Събрани съчинения"?


http://www.politika.bg/article?id=50443