МИР и БСП ще управляват заедно Созопол

OFFNews 30 октомври 2019 в 09:34 2224 0

В община Созопол предстои изключително важен втори тур на местните избори. На балотаж са кандидата на БСП Тихомир Янакиев и кандидата на ГЕРБ Красимира Германова. 

Вече е ясно разпределението на общинските съветници в общинския съвет на Созопол, както следва: БСП – 7, ПП МИР – 2, СДС – 4 и ГЕРБ – 4. След изборът в неделя стана ясно, че ПП МИР и БСП формират стабилно мнозинство в местния парламент и ще управляват заедно община Созопол.

Председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев заяви, че с обединението си ПП МИР и БСП разбиват политическото статукво в Созопол и ще въведат нов модел на управление в общината. Той подчерта, че от МИР категорично застават зад кандидатурата на Тихомир Янакиев от БСП за балотажа в неделя, чиято кметска кандидатура събра 45.12% от гласовете на созополчани.

„Призовавам всички жители на община Созопол да подкрепят Тихомир Янакиев, с което ще се постави край на страха и мутринизацията в общината” категоричен е председателят на ПП МИР Симеон Славчев, и заключи, че моделът на разбиване на политическото статукво в Созопол много скоро ще бъде последван и от други общини в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови