ММС за танцьорките и алкохола на младежкия европейски форум: Присъствието не беше задължително

OFFNews 23 април 2018 в 17:53 20127 3

Министерството на младежта и спорта (ММС), което беше организатор на срещата на Европейския младежки форум в НДК миналата седмица и който породи скандал заради редица организационни недоразумения, отговори в прессъобщение на лидера на ЕМФ Луис Алварадо и българския представител на организацията Райчо Райчев.

Младежките европейски лидери останаха с неприятен спомен от конференцията у нас заради някои пропуски в организацията като: посетителите сами трябвало да резервират билетите си, нямало млади хора в работните панели, Борисов изнесъл политическа реч, а след това си тръгнал, а за капак вечерта било организирано парти с безплатен алкохол и танцуващи полуголи момичета.

"Неформалната част от Конференцията, включваща вечеря и възможност за обмяна на опит между младежките делегати, е практика на всички подобни форуми, провеждани в страни-председателстващи Съвета на ЕС, включително предишни държави – Естония и Малта. Неформалната част е незадължителна за делегатите и не е част от официалната програма", обясниха от ММС в свое съобщение до медиите.

Публикуваме цялата позиция на министерството без редакторска намеса:

Относно твърденията на председателя на Европейски младежки форум Луис Алварадо и Райчо Райчев – зам.-председател на Национален младежки форум за нередности относно проведената от 17 до 19 април Европейската младежка конференция в София, заявяваме следното:

1. Програмата на Европейската младежка конференция беше изготвена с работна група, в която имаше представители освен на България, Естония и Австрия, така и на ЕК и на Национален младежки форум. Тази работна група дори беше председателствана от Европейски младежки форум.

2. Европейската младежка конференция имаше за цел да бъде платформа за диалог между младите хора от 40 държави в ЕС, Западните Балкани и Източното партньорство и хора на ръководни политически постове от българското правителство, Европейската комисия и ООН. Категорично заявяваме, че такъв диалог се осъществи като се даде възможност на младежките делегати да задават неограничен брой въпроси в съответните панели от Конференцията, които бяха предварително оповестени в Програмата.

3. Европейската младежка конференция в София бе първото събитие от такъв мащаб, по време на което бе дадена за първи път възможност на участниците във форума сами да споделят своята визия, изготвяйки първите Европейски младежки цели, които ще бъдат директна препоръка за новата Европейска стратегия за младежта.

4. В официалното откриване и в панелите на Европейската младежка конференция като говорители бяха включени младежки представители. Част от тях бяха председателят на Национален младежки форум Илина Мутафчиева и българският младежки делегат към ООН Ралица Диканска.

5. В рамките на Европейската младежка конференция за първи път участваха представители на високо ниво към ООН, отговарящи за младежките политики, като по този начин идеите на младите делегати получиха чуваемост не само на европейско, но и на глобално ниво.

6. Непосредствено преди официалното закриване на конференцията, в което участие взе и министър-председателят Бойко Борисов, беше проведен диалог с еврокомисар Тибор Наврачич, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и специалният пратеник на ООН по младежки въпроси Джаятма Уикнамараняке. По време на дискусията беше дадена неограничена възможност за въпроси от страна на присъстващите в залата над 250 младежи. Цялото събитие, наречено “Граждански диалог” бе излъчвано онлайн.

7. Неформалната част от Конференцията, включваща вечеря и възможност за обмяна на опит между младежките делегати, е практика на всички подобни форуми, провеждани в страни-председателстващи Съвета на ЕС, включително предишни държави – Естония и Малта. Неформалната част е незадължителна за делегатите и не е част от официалната програма.

8. Всеки от участниците имаше свободата да избере деня и часа на пристигането и заминаването си като резервира сам самолетен билет. Всички самолетни билети впоследствие се заплащат от организаторите на събитието.

9. Обратната връзка от провеждането на Европейската младежка конференция показва изключително позитивни отзиви от всички страни, излъчили младежки делегати.

10. Очаква се Националното представителство на Студентските съвети и Български младежки Червен кръст, както и други организации, присъстващи и участващи в организацията на Форума, да изготвят позиции по темата, за да се прекратят всички спекулации за нередности около Европейската младежка конференция в София, която бе организирана в интерес на развитието на младежките политики на национално, европейско и международно ниво. Tези позиции ще бъдат обявени публично.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

23.04 2018 в 22:02

Тия, освен че са асексуални, по принцип не харесват никого и нищо. Освен себе си, и пустословието си. Като мъжките глухари.
Ей ги - вече чакат не те да станат на крака пред хазяина, все едно дали е чак министър-председател, ми той да им стои диванчапраз, докато те бръщолевят баналните си до повръщане глупости, на бейзик инглиш.
Че и преводачи им трябвали:)
За кво? Всеки от вас има единствени пет минути бръщолевене, и с тях обикаляте целия свят, стига билетите да са безплатни. Едни и същи хора, на едни и същи места. Не си ли омръзнахте?
А тука кьорсофрата не им харесала. Ми - хванете си таксита до Студентския град - там има всичко.

8753

2

Кинджо

23.04 2018 в 21:00

Расте поколение от младежи които не харесват полуголи момичета :(

23293

1

Стефан

23.04 2018 в 19:01

Бе кво им се обяснявате? Айде да ги вземат дяволите!
Вчерашни мухльовци, ма вече свикнали светът да се върти около тях, че и недоволни квото ги почерпили. Ми да не го бяхте яли и пили. Следващия път, като сте вие домакини - гостите ще се постараят да обидят вас.
Намерили, че премерили, пикльовците мамини.
Професионални лигльовци.