МВР обеща да възстанови Царските конюшни след пожара

OFFNews 30 юли 2018 в 12:50 4057 1

От Министерството на вътрешните работи са поели ангажимент да възстановят щетите от пожара в Царските конюшни.

Това се разбира от съобщение на правителствената пресслужба. Днес при премиера Бойко Борисов се е провело съвещание във връзка с пожара.

"Да се направи необходимото, така че възможно най-скоро сградата на „Царските конюшни“ да получи статут на културна ценност, е наредил Борисов по време на съвещанието в Министерския съвет. Той е поискал и  пълна координация в действията на отговорните институции, за да се съхранят Царските конюшни.

За пожара в имота пред премиера са докладвали министърът на културата Боил Банов, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. В съвещанието участваха също вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

По-рано стана ясно, че според нотариалния акт на сградата от комплекса "Царски конюшни", която горя вчера, неин собственик е Министерството на външните работи. 

Пожарът в сградата избухна рано сутринта в неделя след силен дъжд. Сигнал за огъня е подаден около 3.25 часа тази сутрин, съобщиха от МВР. Гасенето е продължило около 3 часа. Пожарът е поразил не само покрива, пострадал е и гредоредът между първия и втория етаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови