МВР пусна снимки, видео и коментари на пострадали снощи полицаи

OFFNews 11 юли 2020 в 17:08 11575 6

Снимка МВР

Пресцентърът на МВР разпространи до медиите снимки и коментари на трима полицаи, потърсили медицинска помощ при гражданските протести.

"Бяхме инструктирани многократно да не се превишават полицейски правомощия, да се спазва дистанцията, така че да не допуснем сблъсък между двата протеста. До последно полагахме усилие да не използваме физическа сила. Именно за да не се нагнетява обстановката, не бяхме и с по-тежко оборудване - сред протестиращите имаше жени и деца. 

Ситуацията се промени, когато сред протестиращите се появиха групи, които явно търсеха агресия и започнаха да мятат бутилки с вода по нас, предмети, някои пръскаха със спрей. В този момент трябваше да използваме сила, но независимо от това до последно държахме да няма наранени хора", пише в изявлението.

Не се цитира кои са пострадалите и какви са нараняванията им.

На снимките се виждат двама мъже без униформи - единият с превързана ръка, а другият - с превързан крак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3022

6

Асеганакъде

12.07 2020 в 19:55

Нашите милиционери са нежни. Нараняват се лесно. Трябва да ги пазим, ей. Щото такова нещо вирее само в БГ. Ендемит с две думи, пардон, една. Може да стои на пост и да се прави на мъж като е в група. Друго не умее. Едновременното ходене и дъвчене на дъвка е най-сложното му умение. Иначе смуче бира и носи тъмни очила, за да не го разпознаят и респективно смажат от бой. Такива са, фауна, какво да ги правиш.

10212

4

Човека

12.07 2020 в 17:08

Неще да е от бутилки с минерална вода. Тия здравеняци най ще са се поодрали от биене май. С каква злоба влачат, ритат и удрят, сега се наредили като агелчета пред камерата. Срам. То че има някои, дето им липсват страстите по футболните стадиони да. Винаги ще ги има и ще провокират полицаите. Ама с такъв хъс да биеш деца, които са дори с белезници и не оказват съпротива.. Утре и аз ще съм там и ако трябва ще се бия с вас господа полицаи. Защото не ставате. Като скотове сте. И няма да е провокация, а бунт.

6109

3

Azarael

12.07 2020 в 10:00

Ама, погледнете им мутренските физиономии на тези джелати,
които осакатиха десетки на протестта в петък вечерта !
За да имат нахалството и наглостта да казват след това на родителите им, че са се наранили като са се прибирали в къщи от Районното !?
Срам за селската ни корумпирана полиция . . .

11300

2

yoghurt

11.07 2020 в 17:54

Ама колко тъжно гледа бинтования, ще кажеш че е претърпял тежка психологическа травма, горкичкият! Нищо, нали поне осакатиха българския студент по право в Хага и другите пребити, по тъммите ъгли на мин. съвет, могат да се чувстват отмъстени поне малко. Пък и да са спокойни - надали студента ще си помисли да се върне в България...

2800

1

zpe

11.07 2020 в 17:17

Ушевци гадниии!!! А ВИЕ кога ще вземете отношение!? ВАС не ви ли управляват!? ВИЕ не сте ли граждани!? Вашите семейства не живеят ли в България!?

ВИЕ докога ще седите между неизбежната съдба и автобусите с мангали и министри!?!? ЗАЩО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НЕ СЕ МАХНЕТЕ ДОБРОВОЛНО!?!?