Мая Манолова: 20 млн. лева глоба за НАП е цинизъм - ще ги платят българските граждани

Аз ще реша дали ще се боря за кмет на София, няма да е под натиск, обяви омбудсманът

OFFNews 26 юли 2019 в 08:36 5491 0

Личните данни на омбудсмана Мая Манолова са изтекли при хакерската атака на НАП. Това стана ясно в ефира на Нова тв, след като тя провери в приложението на приходната агенция дали е сред хакнатите български граждани. Въпрос на късмет е, че не е пробита и някоя друга система от данни, подчерта Манолова. 

НАП да бъде глобена с 20 млн. лева е цинично, защото това ще се плати от българите, смята омбудсманът. Това е удар срещу националната сигурност

Прекалено се политизира изборът на висш магистрат, срокът за номиниране на нов главен прокурор изтича в понеделник, редно е да се коментира след това, заяви Манолова. 

Управляващите напоследък полагат все повече усилия да ме ядосат и да ме амбицират, коментира Манолова дали ще се кандидатира за кмет. За мен за омбудсман гласуваха 129 народни представители с тайно гласуване. Официалната позиция на ГЕРБ беше, че не ме подкрепя, ако някои от депутатите от партията са ме подкрепили, това е тяхно право, припомни Манолова. 

Решението дали ще се кандидатирам за кмет на София ще бъде мое, не под натиск. Всеки ден се опитват да демонстрират пренебрежение към работата ми. Ще реша в каква роля ще бъда по-полезна на гражданите, обясни Мая Манолова. 

Имах над 200 номиниции от структурите на БСП за президент, кандидатът и президент е друг, припомни тя след въпрос дали ще изчака решението на партията за това дали ще я подкрепи за кмет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови