Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мая Манолова: Промяната започва от София (снимки и видео)

Ще приема подкрепата на всеки един гражданин на София. Тя не е лява или дясна, заяви кандидатът за кмет

Светослав Метанов 03 септември 2019 в 15:41 6239 3

Снимка Донислав Донев

Промяната започва от София. Това заяви Мая Манолова пред журналисти пред парламента минути след като подаде оставката си като омбудсман.

Точно в 15:30 днес, както бе обявила предварително, тя пристигна пред Народното събрание. В 15:40 ч оставката вече бе внесена в деловодството.

Манолова напуска поста преждевременно, за да се включи в надпреварата за кмет на столицата. Дълчо чаканата новина тя потвърди на среща с граждани и организации на 2-ри септември вечерта. Срещата не бе предварително обявена пред медиите.

Не съм свикнала да стоя със сведена глава, каза тя и подчерта, че дейността на омбудсмана повече от година е била блокирана от институциите.

"Ако сте в ситуация, в която някой не помага на хората, само защото сте известна и одобрявана, няма да се чувствате комфортно. Така е и с мен", добави тя.

Години наред бях пощенска кутия за мъката на хората. Не успях да помогна на всеки и няма да е честно да изоставя нуждаещите се, заяви още тя.

"Не съм свикнала да се поддавам на натиск. Не искам да се правя на герой. Това, което искам да направя, е да си отвоюваме столицата на България обратно", каза тя по повод опити - по думите ѝ - за дискредитиране на семейството и близките ѝ.

Промените винаги са тръгвали от София. И сега ще е така, каза Манолова.

Ще бъда граждански кандидат. Кой ще влезе в инициативния ми комитет, ще научите утре в 10 ч в Зала 10 на НДК. Ще приема подкрепата на всички граждани на София. София не е лява или дясна. Ще приема подкрепата на всеки един гражданин, отговори Манолова на въпрос на репортерите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2426

3

tania7777

04.09 2019 в 07:45

Проскубаната комунистка да си ходи в Кюстенджа, мъжекрадла! До вчера прескачаше линиите на трамвая, за да не я хване ток, днес ще става кметица на София!!! Червен боклук!

17439

2

мнение от IP

04.09 2019 в 05:46

Проява на лош вкус е и да се поддадеш на натиска и да се кандидатирам за четвърти мандат. Ама това е друго действие в същата пиеса - "кметски страсти",

17439

1

мнение от IP

04.09 2019 в 05:35

Ако прочетете 10 неща, които Мая Манолова е казала през последните 10 години, ще видите, че не знаете кой говори. Партийно до безогледност, омбудсманско загрижено до кметски гражданско - да минеш през такива метаморфози е лош вкус.
 
X

Да помогнем на украинските деца!