Мая Манолова с 20 сигнала за купен вот и публикуване на екзит полове

OFFNews 03 ноември 2019 в 16:56 6523 0

Жалби срещу масово купуване на гласове, предимно в ромски секции, са изпратени от щаба на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова.

Към 16.00 часа от 20 сигнала за нарушения до ОИК, ЦИК, главния прокурор и МВР, повече от половината са за платен вот. Останалите са за белязани бюлетини, организиран вот и публикувани екзит полове в сайтове, което е в нарушение на Изборния кодекс. 

Основно сигналите за масово купуване на ромски гласове са в 34-та, от 58-ма до 67-ма, и 75-та секции в кварталите „Красна поляна“, „Факултета“. А също и в кварталите „Слатина“, „Нови Искър“, в район „Илинден“ и с. Филиповци.

До момента единствената реакция по подадените сигнали е от 3-то РУ към СДВР, откъдето заявиха, че не могат да осигурят полицейско присъствие във всички секции на територията на Столична община.

По-рано през деня независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова призова на страницата си във фейсбук столичани да излязат и да гласуват, „за да не се даде възможност на купения и контролиран вот да решават съдбата на София“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови